#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 035-Hebt u wel eens een burn-out gehad? Ja Nee

Binnen/buitenland

‘Blij’ met tent op stap

Onder het motto ‘Blij met de Bijbel’ gaat het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) deze zomer weer op stap met zijn circusachtig rood en blauw gekleurde evangelisatietent. Er worden in elk geval vijf campagnes van telkens een week gehouden met zowel overdag als ‘s avonds om 20.00 uur gevarieerde programma’s voor verschillende doelgroepen.

De tournee start op 17 mei in Oldebroek met een campagne die tot 22 mei duurt. Daarna staan Opmeer (24 t/m 29 mei), Urk / Tollebeek (31 mei t/m 5 juni), Veenendaal (6 t/m 12 juni) en Vroomshoop (13 t/m 19 juni) op het programma. Behalve veel sprekers werken gospelkoren, solisten, bands en andere muziekformaties aan de bijeenkomsten mee. In de meeste campagnes treedt de BBC Combo (Bible Believing Christians) op met het avondvullende muziekprogramma ‘Abraham’. Een soort mini-musical.
Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf in elke campagne enkele keren spreekt, onder meer op de avond met de BBC Combo, waarvan hij deel uitmaakt. Hij is behalve prediker namelijk aan muzikant die vele instrumenten bespeelt. Ook zijn er koffieochtenden voor vrouwen met Bijbellerares Chris Raymakers, kinderprogramma’s onder leiding van Greetje de Jongh en speciale bijeenkomsten voor senioren, jongeren en allochtonen.

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt tourneeleider Albert Korving. Vandaar het motto ‘Blij met de Bijbel’. Korving: “Wij willen mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”
Volgens Korving is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de elfde zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde toen dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.

www.bijbelstudie.nl

Reageren


A.R. van Diggelen

20-04-2015 09:41
Een gezegende tijd toegewenst En Gods zegen in de champagne.
Zelf heb ik ook in het verleden mogen meewerken met de tentevangelisatie.