#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Christelijke media

Kinderprogramma TWR door heel Roemenië

Het voor Roemenië gemaakte kinderprogramma ‘Avonturen door de Bijbel’ van Trans World Radio (TWR) wordt nu door veel FM-stations in dat land gratis uitgezonden, wegens de hoge kwaliteit. In totaal gaat het de lucht in via 24 christelijke en tien seculiere stations, op AM en DM, in heel Roemenië en Moldavië.

Volgens TWR weten in Roemenië veel kinderen weinig tot niets van de Bijbel. “Ze beseffen niet dat er een God is die van hen houdt.” Het kinderprogramma 'Avonturen door de Bijbel' brengt daar verandering in. “Via radio's en cd's horen kinderen op een moderne en aantrekkelijke manier over de Bijbel en de Here Jezus”, meldt de organisatie.

Hoorspel
‘Avonturen door de Bijbel’ heeft als doel kinderen van 5 tot 12 jaar te vertellen over de Here Jezus en in aanraking te brengen met de Bijbel. Bijbelverhalen worden via een hoorspel begrijpelijk gemaakt. Die opzet blijkt aan te spreken. Kinderen luisteren heel graag naar de uitzendingen. Er zijn de laatste jaren tienduizenden cd's verspreid in kinderdagverblijven en weeshuizen. Ook kerken, scholen en ziekenhuizen zijn afnemers.

Elke aflevering duurt 30 minuten en bevat een situatie uit het leven van één van de kinderen, een bijbelverhaal en een belangrijke les. Hoofdrolspeler is Sarah. Dat meisje heeft te maken heeft met een probleem waarop veel andere kinderen ook stuiten. Zij herkennen zich vaak in de situaties van de karakters uit de verhalen. D productiekosten van één programma bedragen € 300. Totale kosten per jaar: € 30.507.

Een luisteraar schreef aan TWR: “Onlangs was ik erg verdrietig en mijn dochtertje van ruim 4 jaar merkte dat. Ze kwam naar me toe, knuffelde me en zei: 'Wees maar niet verdrietig, mammie. Je kunt het kwade door het goede overwinnen.' Dat waren woorden uit de aflevering van 'Avonturen door de Bijbel', waar ze de vorige dag naar had geluisterd. Wat ze zei was voor mij een bemoediging van God. Ik heb groot respect voor de mensen die deze programma's maken. Het is fantastisch wat jullie doen! Ik zou zelf niet in staat zijn om mijn dochter al die geestelijke dingen duidelijk te maken.”


Reageren