#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Iraaks verkracht meisje van 9 zwanger

Een negenjarig meisje in Irak uit een tot de Yazidi sekte behorend gezin is zwanger geraakt als gevolg van verkrachting door minstens tien militairen van de Islamitische Staat (IS). Een hulpverlener zegt dat ze te jong is om een bevalling te overleven. Het meisje behoort tot meer dan 200 Yazidi vrouwen en kinderen die vorige week vrij kwamen na acht maanden gevangenschap. “Zelfs een keizersnede is gevaarlijk”, zegt de Canadese hulpverlener. Het kind is volgens hem geestelijk en fysiek getraumatiseerd.

Hij zegt verder dat de meeste verkrachtende mannen frontlinie strijders en zelfmoordterroristen zijn van IS die de meisjes en vrouwen ‘als beloning’ kregen. Het zal moeilijk voor hen zijn verder te leven in de gemeenschappen waar zij thuis horen, denkt hij. “Als zij getrouwd zijn, zullen hun echtgenoten hen niet terug nemen als zij zwanger blijken te zijn. En de baby’s zullen zeker nooit worden geaccepteerd. Ik weet niet wat de toekomst voor die baby’s brengt. De meisjes en vrouwen willen ze niet. Zij hebben zoveel geleden dat ze willen vergeten.”

Een Koerdische hulporganisatie heeft het zwangere jonge meisje naar Duitsland gebracht om medisch te worden bekeken. De Yazidi minderheid is, net als christenen, een van de belangrijkste doelgroepen voor het geweld van IS. Er zijn ongeveer 600.000 Yezidi's in Irak, die zichzelf etnisch tot Koerden rekenen en voornamelijk in noordelijke provincie Nineveh en het noordoosten van Iraaks Koerdistan wonen.


Reageren