#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Politiek

Stop deal met de sultan van Turkije

Gisteren heeft Peter van Dalen, Europarlementariër (ChristenUnie-SGP) in Straatsburg onderstaande tekst uitgesproken tijdens het debat over de Europese deal met Turkije en de Europese Top. Tijdens het debat was de Nederlandse minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert aanwezig, namens Nederland als EU-voorzitter.

Zoals Dr. Faustus zichzelf ooit verkocht, geeft Europa zich nu weg aan de sultan van Turkije.

Met veel agressie en geweld nam de Turkse overheid de krant Zaman afgelopen week over. Verrassend was het eigenlijk niet. Het regime van sultan Erdogan staat al jaren in de wereldtop van landen die de meeste journalisten gevangen zetten en monddood maken.

Verrassend was wél dat onze regeringsleiders twee dagen daarna zichzelf overgaven aan Turkije. Wat bij het beleg van Wenen in 1683 niet lukte ging de Turken nu af van een leien dakje: Erdogan pakte Europa in en krijgt méér geld, visum vrij reizen en toetreding tot de EU is nabij.

Persvrijheid, rechten van minderheden en ook godsdienstvrijheid - er staat in Turkije veel op het spel. Europa moet zichzelf niet als Dr. Faustus weggeven. Stop de deal met de sultan van Turkije. En stop de gesprekken over toetreding

Reageren


Rick Jansen

13-03-2016 03:13
Dus: als wij een deal maken met Turkije, wordt Europa islamitisch. Dat is wel erg kortzichtig. Zijn wij als christen Europeanen zo zwak dat we bang moeten zijn voor een dergelijke deal?

Theo Bert

11-03-2016 06:22
De geschiedenis herhaalt zich?
Citaat opbouwonline.nl
Op 17 oktober 1529 hoort Luther dat de legers van de Turkse sultan voor de poorten van Wenen staan. De Balkan is goeddeels veroverd. Gaat Europa hetzelfde lot tegemoet als Noord-Afrika en het Byzantijnse Rijk en worden volgende generaties uit de Koran onderwezen in plaats van uit de (door Luther met zoveel passie vertaalde) Schrift: het Woord van God, die wel een Zoon heeft? De schrik slaat de reformator om het hart.
Een week later hoort hij dat de Turken het beleg hebben moeten opgeven.
Het gevaar van een islamitisch Europa is afgewend!
Toen wel, maar nu?

Bert

10-03-2016 09:39
Mijn steun heb je Peter van Dalen.