#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Godsdienstwet Georgia zou discriminatie zijn

Is dat nu vrijheid of discriminatie? Tegenstanders denken het laatste over een nieuwe wet op de godsdienstvrijheid in de Amerikaanse staat Georgia. Zij menen dat die is gericht tegen homoparen. De ontwerpwet moet overigens nog door de Republikeinse gouverneur Nathan Deal (foto) worden getekend om van kracht te kunnen zijn.

Deal heeft al duidelijk gemaakt geen wet te tekenen die discriminatie toestaat. Maar wetten over godsdienstvrijheid bestaan ook in Indiana en Arkansas, waar zij vorig jaar tot een golf van kritiek hebben geleid. De conceptwet in Georgia is verscheidene malen aangepast, omdat er op eerdere versies kritiek kwam. Er staat nu in dat geen voorganger kan worden gedwongen een homohuwelijk te sluiten. Ook staat hij godsdienstige organisaties – zoals kerken, religieuze scholen of genootschappen – toe mensen niet in dienst te nemen van wie het geloof in strijd is met dat van hen. Volgens de mensenrechten beweging in het land was het doel van de makers van de wet homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te discrimineren.

Mike Griffin, lobbyist en woordvoerder van de Georgia Baptist Convention, juicht de wetgeving toe. Volgens hem wordt daarmee recht gedaan aan de in de grondwet van Amerika aangegeven vrijheid van godsdienst. “Dat recht eindigt niet binnen de vier kerkmuren”, zegt hij.

Reageren


Christiaan Moes

18-03-2016 11:54
Ik ben er volkomen mee eens!!!