#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Carla Dik-Faber organiseert Down Doet Mee Diner

Vandaag 21 maart is Wereld Downsyndroomdag. Voor ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber een reden om een diner te organiseren op een bijzondere locatie met bijzondere gasten. In het Van der Valk restaurant de Cantharel in Apeldoorn worden mensen met Downsyndroom ingezet in de keuken en op andere plekken waar hun talent het best tot uiting komt. Mede door deze inzet bereiken ze doelen die voor velen niet haalbaar leken. Zo heeft de Cantharel inmiddels het predicaat "Streekproduct" en "Euro Toque".

De ChristenUnie wil die inclusieve wijze van werken op meer plekken stimuleren en organiseert om die reden het diner in dit restaurant. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber: ,”Ieder mens is anders. Dat maakt het leven zo mooi en waardevol. Daarom heb ik veel verschillende gasten uitgenodigd om samen een feest van inclusie te vieren. Het belooft echt een feestavond te worden. Met lekker eten, muziek van een bijzondere dj, een fotobooth en heel veel gezelligheid. Ik hoop dat mensen een onvergetelijke avond hebben en met nieuwe ideeën en warme gevoelens huiswaarts gaan.”

Voorzitter van de Upside van Down Linda Germs zal de avond presenteren. Linda Germs: ,,Ik vind het een prachtige manier om Wereld Downsyndroomdag te vieren: samen met mensen met en zonder beperking, in een omgeving waar gekeken wordt naar de mens en zijn talent in plaats van naar beperkingen. Dat is een feest op zich!”

Met in totaal 80 gasten wordt het een bijzondere avond. Op de gastenlijst staan veel jongeren met het Downsyndroom, ondernemers, ouders en verzorgers, politici en andere betrokkenen. Het diner begint om 18.00 uur. De inloop is om 17.00 uur.

Lees ook het interview met Carla Dik-Faber in Uitdaging!

Reageren


Klaas Pool

21-03-2016 11:47
Het was een bijzondere en indrukwekkende avond! Complimenten voor de organisatie.