#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Zending

‘Nieuwsbrieven zendelingen vaak gortdroog’

Gortdroog en oersaai is doorgaans wat zendelingen in hun nieuwsbrieven melden. Dat zegt bestuurslid Jan Wolsheimer van zendingsgenootschap CAMA. Hij is voorganger van de CAMA Parousia gemeente in Woerden en medeoprichter van MissionR, een zendingsinitiatief om binnen vijf jaar twintig missionaire groepen in grote steden te vormen www.missionr.nl).

Zendelingen vertellen vaak boeiende kleine verhaaltjes aan de eetkamertafel als zij met verlof zijn bijvoorbeeld. “Terwijl juist die verhalen ons in de wereld van de zendeling binnen trekken.”

In eigen gemeente vertoonde hij vorig jaar een tien minuten durende video over het werk van CAMA zendelingen Ton en Agnes Zeeuw in Spanje. “In april was er veel videomateriaal geschoten en was er hard gewerkt aan het monteren. Het resultaat was indrukwekkend: In tien minuten tijd verbonden veel mensen zich langdurig aan de missie van Ton en Agnes en leverde het verhaal €27.000 op. De kijkers konden zich identificeren met de missie en het kostte geen enkele moeite om nieuwe partners te vinden voor dit prachtige werk in Andalusië,” schrijft hij in Pionier, het blad van de CAMA (Christian and Missionary Alliance).

Volgens hem verwerkte hij in zijn preken vaak ‘briljante theologische vergezichten’, waar hij zelf enthousiast over was. “Maar de mensen die naar me luisterden keken mij glazig aan.” Maar als hij van tijd tot tijd een verhalende preekillustratie gebruikte, zaten de mensen volgens hem op het puntje van hun stoel. Hij denkt dat de mens meer toegankelijk is voor verhalen. “Geen wonder dat Jezus vooral verhalen gebruikte om Zijn punt te maken.”


Reageren