#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Buitenland

Politie beschermt ‘gebedsmars tegen abortus’

Afgelopen zaterdag demonstreerden zo’n 100 christenen in het Duitse Münster tegen abortus. Een tegendemonstratie met deelnemers van links extremen en feministen trok dubbel zoveel mensen. 250 man politie was volgens de organisatie ‘EuroProLife’ nodig om de gebedsmars tegen aanvallen te beschermen.

Bij de gebedsmars met het thema ‘1.000 kruisen voor het leven’ droegen de demonstranten witte kruisen met zich mee om erop te wijzen dat in Duitsland, volgens hun gegevens, iedere dag zo’n 1.000 kinderen in het moederlichaam worden gedood.

Tijdens de gebedsmars kwam het tot confrontaties. Drie links extreme vrouwen hadden zich onopgemerkt onder de demonstranten gemengd. Ze pakten hen kruisen af en wierpen die met volle kracht op de grond, zodat die braken. De politie voerde deze vrouwen weg. Ook werden plastic zakken met verf naar de demonstraten gegooid.

Volgens de coördinator van de mars worden de tegendemonstraties steeds agressiever en beledigender. Zo hebben zij de demonstranten toegeroepen: “Weg met fundamentalisme – tegen Jezus en voor het feminisme”.


Reageren