#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Buitenland

Brussel: Terreur heeft te maken met de Islam

Albrecht Hauser - van 2004 tot 2010 voorzitter van de Islam werkgroep van de Duitse Evangelische Alliantie – vraagt in het licht van de terroristische aanslagen in Brussel meer realisme in de omgang met de Islam.

De terroristische organisatie "Islamitische staat" (IS) heeft de aanslagen aangekondigd. Op het vliegveld van de Belgische hoofdstad en in een metrostation deden zich op de ochtend van 22 maart verschillende explosies voor. Volgens berichten in de media zijn daar 34 mensen bij omgekomen en meer dan 230 mensen gewond geraakt.

Volgens Hauser is het ‘waanzin’ te beweren dat die acties niets te maken hebben met de islam. “Je kunt de islam geen 'religie van de vrede' noemen. Islam betekent onderwerping.”

Hauser waarschuwt echter ook onderscheid te maken tussen moslims als medemensen en de islam als een religie. “Ideologieën hebben de neiging hun doelstellingen te verbergen, kritisch denken te blokkeren en angst te verspreiden. In de ontmoeting met de islam hebben we echter niet alleen met mensen te maken die een andere godsdienst aanhangen, maar ook met een wereldbeeld dat de vrije westerse wereld de islamitische sharia wil opdringen.


Reageren