#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Rick Warren houdt 57 Paasdiensten

De door Rick Warren gestichte megakerk Saddleback in zuid Californië, hoopt in het Paasweekend 50.000 menen te bereiken in diensten. De preken van Warren zijn in 57diensten te beluisteren en te zien via verbindingen met zestien locaties in onder meer Californië zelf, Berlin, Hong Kong, Buenos Aires en Manilla. Wie niet naar een van de bijeenkomsten kan komen, wordt aangemoedigd online te kijken.

De eerste Paasdienst wordt donderdag gehouden in het hoofdcentrum van de kerk in Lake Forest. De preek van Rick (‘doelgericht’) Warren gaat in de loop van het weekend naar alle andere locaties.

Nebai Cherrick, marketing coördinator van Saddleback, vertelde aan The Christian Post dat het doel van de megachurch is 50,000 mensen rond Pasen te bereiken. Er worden ook tal van andere activiteiten aangeboden, naast de diensten. Voor een van de diensten op zondag in Lake Forest worden veel belangstellenden buiten verwacht. Er zijn ook aparte paasactiviteiten voor kinderen.

In Los Angeles worden onder meer fotosessies, jumping, suikerspinnen en popcorn machines aangeboden. Elders wordt gelovigen een 30 minuten durende ‘tocht met Jezus’ op zaterdag aangeboden. Deelnemers kunnen dan de opstanding van de Heer zien in een serie installaties. Volgens Cherrick wordt zondag bezoekers gevraagd hun leven aan Jezus te geven, waarna zij zich onmiddellijk kunnen laten dopen.


Reageren