#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Family7 steunt actie TWR voor Zoeloes

De evangelische tv-zender Family7 steunt de actie van Trans World Radio om op zonenergie werkende radio, zogenoemde Davars, te verspreiden onder Zoeloes in Zuid-Afrika. Die kunnen daarmee de radioprogramma’s in hun eigen taal ontvangen.

Aids, verkrachtingen, criminaliteit, analfabetisme en werkloosheid is de dagelijkse realiteit voor 11 miljoen Zoeloes in de provincie KwaZoeloe-Natal. Veel kinderen zijn wees omdat hun ouders stierven aan Aids. Deze maand komt Family7 samen met Trans World Radio (TWR) in actie om de Zoeloe-gemeenschap te helpen. Behalve een documentaireserie over het werk van TWR onder de Zoeloes uitzenden, zamelt het station ook geld voor de verspreiding van Davars in.

Het voornaamste doel van de actie is de Zoeloes te bereiken met het evangelie en hen voorlichting te geven. Dit is hard nodig want veel mensen hebben HIV / Aids, leven in armoede of zijn verslaafd. Daarnaast zijn veel vrouwen in de steek gelaten of hebben hun man verloren.

TWR bereikt de Zoeloes met Gods Woord door radioprogramma’s in hun eigen taal en de massale verspreiding van de ‘Davar’. Die kleine apparaatjes werken op zonnecellen en zijn zo groot als een mobiele telefoon. De programma’s op de Davars veranderen de levens van vele luisteraars onder de Zoeloe-bevolking, zegt TWR.
 
Een Davar kost € 15. Met één zo’n apparaat bereikt men ongeveer tien mensen. Wie de actie wil steunen kan dat doen door online te doneren via de beveiligde omgeving van Ideal op www.family7.nl/twr. Men kan daar ook terecht voor meer informatie over de actie.


Reageren