#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Moslimterreur rukt op in Bangladesh

De 23-jarige evangelist Mark Huda Junayed Fino zegt uit Bangladesh te zijn gevlucht omdat hij daar door Islamitische strijders met de dood werd bedreigd.

Terreurbeweging Harkat-ul Jihad Islami is er de laatste tijd steeds actiever, meldt christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging. Mark Huda Junayed Fino volgt nu een Bijbelschool op de Filippijnen. Hij zou in eigen land worden gedood als hij in Christus bleef geloven, lieten de terroristen hem per brief weten. “Je hebt je tot het christendom bekeerd en gaf daarmee de Islam op, wat een grote misdaad tegen de Sharia is en met de dood moet worden bestraft”, stond er in de brief.

De voormalige moslim kreeg veertien dagen om de Islam weer te gaan omarmen en zou anders zelf verantwoordelijk zijn voor zijn gewelddadige dood. Fino was ook bang om naar de politie te stappen. In de dreigbrief stond dat als hij dat zou doen hij onmiddellijk zou worden geëxecuteerd en de veertien dagen niet eens werden afgewacht. Overigens zegt Fino er bij dat veel politiemensen ook islamieten zijn, die de denkbeelden van de terroristen delen. Hij zegt door zijn vader te zijn verstoten. Die stuurde hem een foto van een topless vrouw per mobiele telefoon, met harde woorden over zijn overleden moeder, die zelfmoord pleegde. “Je moeder was als deze hoer, dus jij bent een bastaard”, schreef de vader.

Fino zegt zijn vader te hebben vergeven en te hopen dat ook die tot geloof in Jezus Christus komt. Internationaal maakt men zich zorgen over het oprukken van de terreur in het islamitische land. Volgens Open Doors zijn er overal in het land fatwa’s uitgesproken. Volgens Fino is hij zelf enkele malen aan vervolging ontsnapt in het land waar hij zich intensief met evangelisatie bezighield. In 2012 werd hij gevangen genomen door zijn moslimfamilie die had ontdekt dat hij christen was geworden. Hij kwam eind 2010 tot geloof en liet zich het volgende jaar dopen. “Mijn familie ontdekte dat ik naar de kerk ging. Ik vertelde mijn familieleden dat ik heb besloten Christus te volgen en kreeg vervolgens te maken met zware vervolging.” Hij werd zelfs gedwongen een moslimvrouw te trouwen en terug te keren tot de Islam. Ten slotte vluchtte hij, omdat hij juridisch dreigde te worden vervolgd voor mishandeling van haar, wat hij volledig ontkent. Overigens was hij volgens de wet destijds minderjarig en moeten mannen 21 zijn om te kunnen trouwen. Volgens activisten op het gebied van mensenrechten zijn veel minderjarigen slachtoffer van gedwongen huwelijken en bestaat er in het land geen duidelijke wetgeving om dergelijke relaties ongeldig te verklaren. Fino zegt de wereld te willen laten weten hoe wedergeboren christenen in zijn land worden vervolgd, hoewel daar formeel godsdienstvrijheid bestaat.


Reageren