#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Dochter Osborn bij opening Capitol Centrum

Dochter Ladonna van wijlen evangelist T.L. Osborn spreekt tijdens de feestelijke heropening van het gerestaureerde Capitol Evangelie Centrum in Den Haag, van de Johan Maasbach Wereldzending. Haar vader opende de voormalige bioscoop een halve eeuw geleden. Ladonna Osborn leidt nu de door haar ouders gestichte organisatie. Ter gelegenheid van de heropening wordt een conferentie gehouden van 19 tot 22 oktober.

T.L. Osborn hield in 1958 zijn geruchtmakende, door honderdduizenden mensen bezochte, campagne op het Malieveld. Het ging daar om zowel bekering als genezing. Johan Maasbach was zijn tolk en het werd ook de doorbraak van diens werk. Maasbach was in één keer een bekende Nederlander.

Ladonna Osborn groeide op in het werk van haar ouders en bezocht met hen vele tientallen landen. Zij stichtte de International Gospel Fellowship, de koepel van 60 bedieningen en 800 kerken in de wereld. Haar man Cory Nickerson is financieel manager van haar organisatie.

Zij studeerde onder meer theologie aan de Oklahoma Universiteit en de Oral Roberts universiteit. Zij is ook stichter van een internationaal netwerk voor vrouwen, en houdt geregeld speciale bijeenkomsten.

Tijdens de conferentie in Den Haag zijn er elke avond opwekkingsdiensten met Ladonna Osborn.


Reageren