#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Uw mening

001 De terreur komt van de Islam

Dat zei de moslim journalist Omer Adib (foto) op de Egyptische televisie na de aanslagen in Brussel.

De aanslagen, waarbij 35 doden vielen en meer dan 300 gewonden, werden opgeëist door de terroristische organisatie 'Islamitische Staat' (IS). In zijn show ‘Cairo Vandaag’ zei Adib, “er is geen excuus: de terroristen zijn moslims. Ze handelen volgens de islam, of we dat nu leuk vinden of niet. Jullie haten de waarheid. Iedereen schreeuwt dat de terroristen geen moslims zijn: je liegt, het zijn de moslims onder ons.”

De uitspraken van de bekende journalist zijn opmerkelijk, omdat ongeveer 90 procent van de inwoners van Egypte moslim is en kritiek op de profeet Mohammed en zijn aanhangers in de regel niet getolereerd wordt. Volgens Adib is de islam vol van onmenselijke stromingen: “Wij groeien met deze leer op. Het is een deel geworden van ons zieke denken. De terroristen van IS zijn moslims. Zij die mensen afslachten, vrouwen en kinderen verkrachten, zijn wij de moslims."

Adib riep de kijkers op de ogen te openen in plaats van te liegen tegen zichzelf: "we kunnen met onze godsdienst niet in harmonie leven! Word wakker en erken de realiteit!"

Enquête 001: Is de islamitische leer mede schuldig aan de terreuracties?

Reageren


Eric

02-04-2016 10:23
Wat deze moslim zegt is waar!

De Koran roept op om ongelovigen te doden (Koran 4:74-76; Koran 9:5; Koran 49:15).

De Koran dwingt de moslims om anderen te doden ook al willen zij dat niet (Koran 2:216; Koran 4:77).

De Koran zegt dat moslims de beste mensen zijn die anderen moeten gebieden wat goed is en verbieden wat kwaad is (Koran 3:110).

De Koran zegt dat moslims de anderen moeten bestrijden tot alleen de islam overblijft (Koran 2:193; Koran 48:28).

De Koran zegt dat mensen van het Boek (Joden en christenen) beschermgeld moeten betalen en onderdanig moeten zijn aan moslims (Koran 9:29).

De Koran zegt tegen de moslims dat de mensen van het Boek hen haten en Allah heeft sommigen van hen vervloekt en gemaakt tot apen, zwijnen en duivelsdienaren (Koran 5:59-62; zie ook Koran 2:65)