#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Joodse evangelist Damkani in Nederland

De Joodse evangelist Jacob Damkani is van 8 tot 17 april in Nederland. Hij spreekt in tal van bijeenkomsten.

Damkani groeide op in een uit Iran geëmigreerd gezin van acht kinderen in Israël. Door een christen uit de heidenen kwam hij in 1977 tot geloof in Christus. Met de door hem in 1984 gestichte organisatie ‘The Trumpet of Salvation to Israel’ evangeliseert hij nu in Israël. In zijn boek ‘Why Me?’ ook in het Nederlands verschenen onder de titel ‘Waarom ik?’ beschrijft hij zijn bekering en de groei van zijn werk. Ook in Nederland is een steunorganisatie gevormd.

Damkani was sinds zijn jeugd bezig met het geloof en had daarbij vragen die nooit werden beantwoord. In Amerika startte hij een boekwinkel en een klant legde hem in het Hebreeuws de Schrift uit. Hij kreeg antwoord op zijn vragen en kwam tot geloof. In zijn boek beschrijft hij zijn leven en geloofsstrijd en over de gesprekken met zijn latere broeder in die winkel.

Damkani begon met het uitdelen van traktaten in 1981. Drie jaar later kon hij het huis voor evangelisatie in Jaffa openen. Het is zijn verlangen het Evangelie te prediken aan ‘eerst de Jood’, maar ook ‘de Griek’, waarbij zijn roeping primair bij de eerste groep ligt. Voor meer informatie over locaties en tijden: www.trumpetofsalvation.nl

Damkani spreekt in Katwijk (8), Nieuw-Lekkerland (9), Haarlem en Aalsmeer (10), Goes (11), Leerdam (12), Den Haag (13), Rijssen (14), Assen (15), Apeldoorn (16) en Lisse en Zaandam (17).


Reageren