#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Uw mening

001 Moslim vermoord na Paasgroet over Jezus

Shah (foto), een toegewijde in Pakistan geboren moslim uit Groot-Brittannië zette vorige week donderdag op Facebook een mooi bericht. "Goede Vrijdag en Vrolijk Pasen allemaal, in het bijzonder aan mijn christelijk land," schreef de winkeleigenaar. Verwijzend naar de toenemende polarisatie en terrorisme schreef hij: "Laten we de echte voetstappen van de heilige Jezus Christus volgen en echt succes zien in beiden werelden."

Afgelopen weekend werd Shah doodgeslagen. Waarschijnlijk door een medemoslim in reactie op zijn pro-Jezus berichtje, melden Britse media. "We zijn bezig met een onderzoek," vertelde een woordvoerder van de politie. Het onderzoek zou volgens haar "religieuze kenmerken" hebben. De aanval was enorm gewelddadig. Shah zou meerdere malen tegen zijn hoofd zijn geslagen. Ook zou hij meerdere malen zijn gestoken met een keukenmes.

Op internet is er een crowdfundingsactie op poten gezet door klanten van Shah. Zij willen met hun bijdrage de kosten voor de begrafenis dekken en de familie van Shah steunen. Er is al meer dan 55.000 euro opgehaald.

Bron: EAV

Enquête: 001-Is de islamitische leer mede schuldig aan de terreuracties?


Reageren