#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

‘Bevrijdingsdag voor Israël’ met Jip Wijngaarden

Jip Wijngaarden spreekt op de jaarlijkse landdag van ´Israël en de Bijbel’, de organisatie die zich met Bijbelverspreiding onder Joden bezig houdt.

Wijngaarden speelde ooit de hoofdrol in een film over Anne Frank, kwam later tot geloof in Christus en ontwikkelde zich tot beeldend kunstenares. In haar schilderijen hebben het Joodse volk en de Holocaust een centrale rol en aan de hand daarvan vertelt zij over ‘Bevrijdingsdag voor Israël’, het thema van de dag, die op donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag) wordt gehouden in De Schuilplaats te Ede (Otterloseweg 18A, 6718ZM).

Daar spreekt ook onder meer Patrick Rädecker, geboren in een Joods Nederlands gezin en opgeroeid in Australië en Israël, die al gauw aan drugs en alcohol verslaafd raakte, gewapende overvallen pleegde en in de gevangenis terecht kwam. Na mislukte afkickpogingen in Tel Aviv, gaf iemand hem een Bijbel en leerde hij de Heer kennen in een Messiaans afkickcentrum, waar hij werkelijk werd bevrijd.

Er zijn op de landdag ook kinder- en tienersamenkomsten en workshops, alsmede verhalen over Bijbelverspreiding. De dag begint om 10.00 uur.


Reageren