#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Nigeria: Onbekenden ontvoerden drie predikanten

Onbekenden hebben in Nigeria drie predikanten ontvoerd. Twee van hen zijn nu vrij; de derde werd dood aangetroffen, meldt het internetplatform ‘Morning Star News’.

Iliya Anto, Emmanuel Dziggau en Yakubu Dzarma van de United Church of Christ bereidden in de stad Kaduna, samen met andere christenen, een Paas-conferentie voor, toen de ontvoerders op 21 maart het lokaal bestormden. Ze dwongen de predikanten onder bedreiging met wapens in hun auto. Negen dagen later, op 30 maart, werden Dziggau en Dzarma vrijgelaten. Rond dezelfde tijd, werd het lichaam van Antos gevonden (rechts op de foto). Waarschijnlijk hadden de ontvoerders hem enkele dagen daarvoor wegens gezondheidsproblemen in de wildernis los gelaten. Daar stierf hij.

Over de omstandigheden is verder niets bekend; ook niet of de kerk het gevraagde losgeld van $ 440.000 voor de vrijlating van de predikanten betaalde. Een vertegenwoordiger van de United Church of Christ, Jibrailu Wobiya, wilde geen commentaar geven. 48 procent van de 177 miljoen inwoners van Nigeria is lid van een christelijke kerk; 51 procent is moslim.


Reageren