#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Zending

CAMA wil meer pioniers in India

Zendingsgenootschap CAMA (Christian and Missionary Alliance) wil gemeenten stichten in delen van India waar die weinig of niet zijn en ook maar een paar (of geen) zendelingen werken. Daarom zoekt CAMA pioniers. “Veelal zullen deze pioniers met een onderneming werken of theologisch onderwijs geven”, zegt de organisatie, die kan helpen bij het opzetten van ondernemingen.

“India is de grootste missionaire uitdaging”, meldt Boudewijn van Schoonhoven in CAMA-blad Pionier. En een zendingspaar in het land dat anoniem wil blijven, constateert dat er veel zowel geestelijke als fysieke nood heerst. En er is veel afgoderij. “We lazen laatst in een artikel dat er nog steeds kinderen in India geofferd worden aan de afgoden.”

Het land heeft het hoogste sterftecijfer van kinderen ter wereld. Bijna 800 kinderen sterven dagelijks aan diarree en longontsteking. Volgens het paar zijn geestelijke en fysieke nood met elkaar verweven. De enorme verschillen tussen arm en rijk hebben te maken met het uit het hindoeïsme voortgekomen kastensysteem, waarbij mensen in de laagste kaste die in hogere moeten dienen. Terwijl er ook kastenlozen (dalits) zijn. Die worden als minder dan een dier gezien, meldt een Hindoe-geschrift. Op hen (20% van de bevolking) richten 90% van de in India werkende organisaties zich.

Acht van de 28 staten in het land (met in totaal 1,3 miljard inwoners) hebben meer mensen in diepe armoede dan de 26 armste landen in Afrika. Tachtig procent van de christenen behoren tot de uitgestotenen. Die christenen wonen voor 95% op een kluitje in het zuiden en oosten. Op elke miljoen inwoners zijn er zeven zendelingen.


Reageren