#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Organisaties

Afscheid en nieuwe directie bij Herikon

Na dertien jaar neemt Mark Brussel op 30 mei officieel afscheid als directeur van De Herikon in Putten, de ooit door wijlen de bekende Annies (Ann Punt en Annie Verboom) gestichte organisatie. Hij wordt opgevolgd door Erik Bolthuis.

Door Johan Bos

Samen met zijn vrouw Gina nam Mark Brussel destijds de leiding over van zijn vader, Kees Brussel, net als diens echtgenote ook bij de door de Annies in Nederland geïntroduceerde Bijbel Club Beweging als kind tot geloof gekomen. De naam van de BCB werd in Nederland, bij het in gebruik nemen van een complex in Putten, later veranderd in De Herikon (afkorting van De Heer is Koning).
De bijeenkomst op 30 mij wordt gehouden van 13.00 topt 16.00 uur. Gestart wordt met een min of meer (kort) officieel gedeelte. De afscheidsbijeenkomst wordt gehouden op De Herikon, Stationsstraat 2, Putten.

Mark en Gina Brussel gaan naar Amerika, haar geboorteland, waar hen een nieuwe bediening wacht. De organisatie startte ooit met kinderwerk in Amsterdam, op twee woonboten, gelegen tussen de wallen en de Jordaan. Er werden kinderkampen gehouden op een boerderij in Friesland, later in Putten, waarna ten slotte ook de gehele organisatie verhuisde. Via de kinderen kwamen de Annies ook in gezinnen terecht, waar volwassenen de Heer vonden en het werk werd in die richting uitgebreid. Maar nog altijd is er kinderwerk en worden materialen uitgegeven en trainingen georganiseerd voor kinderwerkers.


Reageren