#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Uw mening

015 Homoseksualiteit en de Bijbel

Hoe wij als christenen omgaan met homoseksualiteit is niet van ondergeschikt belang, zoals ‘enkele verantwoordelijken in evangelische kringen’ denken. Het gaat immers om het gezag van de Bijbel als Gods woord.

Dat zegt de voorzitter van het Duitse ‘Netzwerk Bibel und Bekenntnis’, dominee Ulrich Parzany (foto) uit Kassel, op de website van de organisatie. De achtergrond is een controverse in het denken binnen de evangelische beweging.

De discussie kwam op gang toen de voorzitter van de Duitse Evangelische Alliantie, Michael Diener pleitte voor een nieuwe manier van denken over homoseksualiteit. Diener wenst dat christenen die homoseksualiteit praktiseren, medewerkers in gemeenten kunnen worden. Daar waren leden van de evangelische beweging het niet mee eens en tekenden openlijk protest aan; onder hen Parzany, op wiens initiatief in januari ‘Netzwerk Bibel und Bekenntnis’ werd opgericht. Op de website schrijft hij dat de polariteit tussen man en vrouw een door God geopenbaarde waarheid is: "Het gaat in deze discussie dus om de waarheid van bijbelse openbaring.”

Enquête: 015-Mag een christen homoseksualiteit praktiseren?

Reageren


Theo

16-04-2016 04:49
Helemaal mee eens , bovendien is de bijbel zeer duidelijk . Lees ROM 12.

frits

10-04-2016 10:44
God heeft het zo moei gemaakt, een man en een vrouw.
Waarom verprutst de mens dit weer. Man met man en vrouw met vrouw. Ba is het. God moet toezien hoe zijn schepping ver seks wordt. Dit is één van de grootste zonden die er bestaan. Het waren de gevallen engelen die gemeenschap hadden met vrouwen. Nu zie je de gevallen gemeenschap met man en man en vrouw met vrouw. Dit levert Gods oordeel op.