#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Enquête

015 Alleen man en vrouw vormen het gezin

Paus Franciscus heeft een gelijke behandeling van homoseksuele partnerschappen met het huwelijk van man en vrouw uitgesloten. Dat blijkt uit zijn schrijven ‘Morris laetitia - van liefde in de familie’.

In die publicatie, die vorige week vrijdag 8 april gepubliceerd werd, heeft het hoofd van de katholieke kerk zijn conclusies van twee bisschopsynodes van de afgelopen twee jaar samengevat. De kerk moet de grote verscheidenheid aan gezinssituaties accepteren: "Maar partnerschappen tussen personen van hetzelfde geslacht ... kunnen niet worden gelijkgesteld met het huwelijk."

De paus benadrukt dat elk menselijk wezen in zijn waardigheid moet worden gerespecteerd. Maar de bisschopsynode van 2015 heeft echter vast gehouden aan het inzicht dat een homoseksuele relatie iets anders is dan Gods plan voor een huwelijksgemeenschap tussen man en vrouw. Volgens Franciscus moeten christenen het huwelijk van man en vrouw verdedigen. De paus pleit echter ook voor ‘gezonde zelfkritiek’. De kerk heeft in het verleden de voortplanting teveel benadrukt en een overdreven theologisch ideaal daaruit gemaakt.

Enquête 015- Mag een christen homoseksualiteit praktiseren?


Reageren