#T - Grootsgedrukt
Enquête: 009-Israël moet een Palestijnse Staat toestaan. Ja Nee

Binnen/buitenland

Religie & Erotiek thema Nacht van de Theologie

Op zaterdag 20 juni wordt voor de vijfde maal de Nacht van de Theologie georganiseerd in De Rode Hoed te Amsterdam. Thema dit jaar is De naakte waarheid, de Nacht van de Theologie over religie & erotiek. De avond zal worden geleid door Frénk van der Linden en Annemiek Schrijver. Het essay is van de hand van cultuurtheoloog Frank Bosman.

Ter gelegenheid van de Nacht van de Theologie verschijnt het essay God houdt van seks, waarin Bosman een hartstochtelijk pleidooi houdt voor de erotiek. Hij analyseert het christelijke Sexualpessimismus  en de rol van het begrip 'reinheid' en komt tot de naakte kern van de Blijde Boodschap. De cultuurtheoloog ziet liefde, seks en erotiek als onconditionele zelfgave en als viering van het aan ons gegeven leven.

God houdt van seks | dr. Frank Bosman | ISBN 978904352534 | € 4,99

Nieuw is dat dit jaar, naast de prijs voor de het beste theologische boek van afgelopen jaar, ook een Theoloog des Vaderlands gekozen zal worden. Deze wordt gekozen voor de periode van één jaar met als doel dat hij/zij in dat jaar optreedt als ambassadeur van de (academische) theologie in Nederland.

De Nacht van de Theologie werd in 2011 voor het eerst georganiseerd door verschillende partijen (media, universiteiten, uitgeverijen) die actief zijn op het gebied van theologie, zingeving en samenleving.


Reageren