#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Buitenland

Christelijke familie ontvangt zorgrecht zoon terug

Het Noorse christelijke paar Bodnariu uit Naustdal in Bergen heeft, op grond van een rechterlijke beslissing, het zorgrecht voor hun jongste zoon, Ezechiël, terug ontvangen. Uitdaging berichtte eerder over deze situatie.

Het echtpaar heeft vijf kinderen tussen negen jaar en acht maanden. De kinderbescherming had de kinderen in november 2015 weggenomen bij de ouders en ze in drie pleeggezinnen ondergebracht. De autoriteiten beschuldigden de ouders - vader Marius komt uit Roemenië, zijn vrouw Ruth is Noorse - die tot de Pinkstergemeente behoren, hun kinderen te hebben geslagen. Dit is in Noorwegen verboden.

De oudste dochter had tijdens een ondervraging gezegd dat ze dingen verbergt voor haar ouders uit angst daarvoor bestraft of geslagen te worden. Aanvankelijk werd de ouders voorgeworpen hun kinderen in een radicaal geloof op te voeden. De rechter heeft nu besloten dat het echtpaar de twee oudere zonen tweemaal per week gedurende twee uur kan zien. Er is niets bekend over een soortgelijke regeling met betrekking tot de twee dochters.


Reageren