#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Enquête

001 ‘Zeggen dat terroristen geen moslim zijn, is hypocriet’

Hypocriet noemt de Saudische journaliste en tv-bekendheid Nadine Al-Budair moslims die beweren dat degenen die aanslagen pleegden in Parijs en Brussel niet de ware Islam vertegenwoordigen. Volgens het Midden Oosten Media Research Instituut heeft de columniste en tv-presentatrice een paar minuten van haar zendtijd bij Saudi Rotana Khalijiyah TV gebruikt om het excuus te weerleggen waarmee moslims altijd komen na terroristische aanvallen.

Er mogen in het westen dan veel verslaafden en criminelen rond lopen, die komen niet naar Arabische landen om daar moskeeën of mensen in een drukke straat op te blazen, zei ze. “Wij moslims blazen onszelf op. En anderen.”

Al-Budair vroeg zich af waarom moslims kennelijk hun geweten van zich afwerpen als zelf verklaarde islamieten in toenemende mate dodelijke aanvallen uitvoeren in de naam van Allah. “Komen de daders niet uit onze omgeving? Behoren hun gezinnen niet tot onze samenleving?

Hoewel gematigde moslims dat tegenspreken, beweert Al-Budair dat extremisten wel degelijk volgelingen van de Islam zijn. “Na de vreselijke aanslagen in Brussel is het tijd voor ons om schaamte te voelen en te stoppen met doen alsof terroristen een zeldzaamheid zijn. We moeten toegeven dat ze overal aanwezig zijn, dat hun nationaliteit Arabisch is en dat zij zich houden aan de islamitische religie.”

Volgens haar dwingt het onderwijssysteem in Saudi Arabië kinderen fundamentalistische Salafistische boeken uit het hoofd te leren waarin wordt geleerd dat niet-islamieten niet anders zijn dan ongelovigen. “We moeten erkennen dat wij degenen zijn die hen het leven schonken en hen maakten tot degenen die de leer uit al die Salafistische boeken onthielden. We moeten toegeven dat de scholen en universiteiten die wij stichtten vertelden dat de anderen ongelovigen zijn.”

In februari schreef Al-Budair een artikel waarin zij de vraag stelde hoe moslims zouden reageren op christelijke zelfmoordterroristen en terroristen die moslims doodden op pleinen en moslims dwongen zich tot het christendom te bekeren.

Enquête:
001-Is de islamitische leer mede schuldig aan de terreuracties?
005-Wordt onze westerse (christelijke) cultuur bedreigd door de vele immigranten?


Reageren