#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Binnenland

Geloof en gezondheid beïnvloeden elkaar

"Breng geloofsvragen terug in het gesprek over gezondheid!" Dat zei de journalist en onderzoeker van toekomstige trends Erik Händeler uit München op 14 april bij de start van het 5e Christelijke Gezondheid Congres tot de ongeveer 600 deelnemers. Uitdaging berichtte eerder over dit Congres.

Volgens zijn woorden zal vooral het belang van de geestelijke gezondheid in de komende jaren en decennia toenemen, omdat meer en meer mensen mentaal bezig zijn: "het werk van de gedachten is het werk van de toekomst."

Bijna alle studies over de relatie tussen geloof en gezondheid hebben aangetoond dat er een zeer positieve relatie tussen die twee is. "De kansen in 2000 jaar kerkgeschiedenis om over het christelijk geloof te praten waren nog nooit zo groot als nu" zei Händeler. Dat geldt overigens niet alleen met betrekking tot de gezondheid, maar ook met betrekking tot de economie. “Alleen bedrijven die zich richten op bijbelse waarden zoals eerlijkheid of nederigheid, zullen het in de toekomst redden.”


Reageren