#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Christenvervolging

Kerken in Sudan onteigend

Diverse evangelische kerkleiders en andere christenen zijn in Sudan gevangen genomen en er is beslag gelegd op hun bezittingen. Dat maakt deel uit van een door de overheid tegen het christendom gerichte campagne, zoals tegen de Sudan Evangelical Presbyterian Church (SEPC).

Volgens de organisatie Christian Solidarity Worldwide (CSW) heeft een aan de overheid gerelateerde in feite illegale commissie een kerk van de denominatie onwettig verkocht aan een islamitische zakenman. Secretaris ds. Daniel Weliam van de gebouwendienst van de Presbyteriaanse Kerk is gearresteerd en drie dagen lang vastgehouden. Eerder moesten zestien ouderlingen zich bij de politie verantwoorden.

CSW maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in Sudan. Volgens de organisatie wil de overheid meer gebouwen van de SEPC, zoals kerken en scholen, onteigenen om op die manier de kerkelijke activiteiten te stoppen.
Christenen worden in het land vaak beschuldigd van staatsgevaarlijke handelingen. Onlangs werden acht gelovigen gearresteerd door de Nationale veiligheidsdienst.


Reageren