#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Relatie - thema

Steeds meer ouders worstelen met ‘opvoeden’

Steeds meer ouders zitten met de handen in het haar bij de opvoeding van hun kinderen. Dat zegt de kinder- en jeugd therapeut Martina Leibovici Mühlberger uit Wenen.

In Oostenrijk is het aantal psychotherapeutische behandelingen van ouders verdubbeld sinds 2005. "Steeds meer kinderen ontwikkelen een tirannieke houding en zijn vol weerstand. Ze komen in opstand omdat ze niet in een kindvriendelijke omgeving opgroeien. De ouders van deze kinderen doen hun werk niet. Ze willen vrienden van hun kinderen zijn in plaats van ze op te voeden."

Mühlberger constateert dat veel moeders en vaders een grote angst hebben iets kapot te maken als ze hun kinderen met regels confronteren. Zo leren zij hun kinderen echter dat ze doen en laten kunnen wat ze willen in plaats van van hen te verwachten zich in te spannen en aan te passen om nieuwe dingen te leren.

Als kinderen doen mogen wat ze willen ontwikkelen ze nooit doorzettingsvermogen en leren niet zich te concentreren. "Deze kinderen worden narcisten." Dat zal ernstige gevolgen hebben voor de volgende generatie. Deze jongeren zullen straks niet meer bereid zijn voor ouderen te zorgen.

Redactie: In Spreuken 13:24 staat: Wij zijn roede spaart, haat zijn zoon; maar wie hem liefheeft, tuchtigt hem reeds vroeg. In Nederland is het slaan van kinderen sinds 2006 bij de wet verboden. Wat vindt u daarvan?

Enquête: 028- Mogen ouders hun kinderen een tik geven om hen op te voeden?

Reageren


BASTIAAN

11-05-2019 05:49
Opvoeden is een serieuze klus voor alle ouders!!!

Lees samen met de kinderen vaak de Tien Geboden uit Exodus 19 en 20.

Wij kregen een belofte van de Here dat hij ons daarbij als ouders zal helpen. Lees Psalm 126 en 144 en u zult ook bemoedigd worden als u acht geeft op die Woorden!!!

Lees vooral samen met opgroeiende pubers alle drie de boeken waar veel vragen van uw kinderen ongezouten en overtuigend in beantwoord worden:

SPREUKEN - PREDIKER EN HOOGLIED samen met Leviticus 18 t/m 20.

En natuurlijk de Bergrede van Jeshua, de Zoon van God. Mattheus 5, 6 en 7.

Ook in het apocriefe boek Jezus Sirach staat een schat van info in voor nieuwsgierige jonge mensen! Lezen dus!!!

Wie goede kennis heeft van deze TOP-Geschriften mag zich goed opgevoed noemen!