#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Stichting in VS brengt ‘Hollandse’ ark naar Rio

De replica op ware grootte van de door Johan Huibers gemaakte Ark van Noach is dit jaar aanwezig bij de Olympische spelen in Fortaleza en de Paralympics zomerspelen in Rio de Janeiro, beide in Brazilië.

De Ark of Noah Foundation in Pasadena, Californië (VS), zegt voor de organisatie daarvan een strategische samenwerking te hebben met de Nederlandse stichting van Huibers. Voor financiering van de operatie is fondsenwerving gestart.

De in Nederland gebouwde ark, die eerst in Dordrecht lag, is niet alleen een op de Bijbel gebaseerde betrouwbare replica, maar ook een interactief, informatief en cultureel Bijbels centrum, zegt de Amerikaanse organisatie. Het vaartuig biedt een Joods-christelijke op de Bijbel gebaseerde ervaring voor jong en oud, voegt zij er aan toe.

In Brazilië wordt de ark met technische middelen uitgerust om diverse Bijbelse thema’s en verhalen aan het publiek over te brengen, op een interactieve en uitdagende manier. Brazilië heeft190 miljoen inwoners, van wie 28% protestants is en zestig procent katholiek.

Volgens de Amerikaanse stichting is bouwer Johan Huibers buitengewoon blij zijn visie zo gerealiseerd te zien. In zijn autobiografie ‘De onzinkbare droom’ zegt hij een droom te hebben gehad waarin hij de ark zag in de haven van Rio de Janeiro.

The Ark of Noah Foundation zoekt samen met partners financiering voor het enorme project, onder meer via crowd funding.


Reageren