#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Buitenland

De grootste christelijke kerken zijn ‘Pinksteren’

De grootste christelijke gemeenschappen in de wereld behoren tot ‘Pinksteren’ een charismatische deel van de evangelische beweging. Dit blijkt uit een studie van "Leadership Network" uit Amerika.

De volle evangelie gemeente Yoido in Seoul, Zuid Korea is met 480.000 wekelijkse bezoekers de grootste (foto). De gemeente werd in 1958 opgericht door dominee David Yonggi Cho (80). De Pinkstergemeente telt meer dan 600 predikanten en heeft 600 zendelingen in 50 landen. In de kerk met 26.000 zitplaatsen, worden elke zondag zeven diensten gehouden. Via de satelliet, zijn de kerkdiensten in meerdere landen te volgen.

De grootste kerk in Afrika is volgens de studie een onafhankelijke Pinkstergemeente in Lagos, Nigeria met 75.000 bezoekers per week. De kerk legt sterke nadruk op tekenen en wonderen en houdt regelmatig genezingsdiensten.

In Oceanië ligt de Hillsong Church in Sydney, Australië met 31.400 bezoekers per week op de eerste plaats. De in 1983 door Brian Houston opgerichte Pinkstergemeente is internationaal bekend door hun worship- en aanbidding muziek.

In Noord-Amerika is de Lakewood Church in Houston met 43.500 de grootste. De charismatische gemeente werd in 1959 opgericht door John Osteen. De gemeente bestaat uit blanken, Afro-Amerikanen en Latino's. Critici beschuldigen Osteen ervan een welvaart evangelie te prediken.

In Latijns-Amerika, zijn er drie kerken met ongeveer 50.000 bezoekers per week: Elim in San Salvador en Jotabeche in Santiago de Chile (beide Pinkstergemeenten) en de Baptistengemeente Igreja de Paz in Santarém in Brazilië.

De grootste mega-kerk in Europa is relatief klein met 8.000 bezoekers per week: een Pinkstergemeente in Boedapest, Hongarije.

Reageren


lucia

14-05-2016 09:36
In gemeenschap zijn is kerk zijn . Niet het gebouw .
alle Christelijke kerken die zijn ontstaan, dacht ik zo , komen allen uit de Katholieke kerk (of die ENE gemeenschap )
ik denk niet dat aan de hemelpoort gevraagd wordt van welke gemeenschap ben je ......maar broeder of zuster , welk geloof hebt gij ???? Maak niet de fout de ander te kleineren . De H. Geest is voor een ieder die er zijn hart voor openstelt .....Gezegend Pinksterfeest .

Hans

06-05-2016 09:58
In elke kerk waar ik deel van uitgemaakt heb, zaten mensen met een goede relatie met God. Bekering en waarachtig geloof is te vinden in de PKN, de hervormde kerk, de RK kerk, evangelische gemeente en Pinksterkerk. Nooit 100%, maar altijd wel een aantal.
Kortom, de ware kerk des Heren is de kerk van Jezus Christus op aarde in alle tijden en op alle plaatsen, in alle denominaties.

Otto

05-05-2016 04:39
Frits de ene hecht zich aan de kinderdoop, en de ander aan de volwassen doop, en in bijbelstukken kun je hier in opmaken, dat er best overeenkomsten zijn voor de kinder, als de volwassen doop, en er zijn ook veel mensen die zich laten overdopen, en een ander vind het weer fijn dat hij als kind gedoopt is, daarom strijd niet voor je gelijk, en dat geldt voor alle twee de kanten, maar heb respect voor een ieders geloof, die Jezus als heer, en zaligmaker erkennen.

frits

04-05-2016 08:58
Otto... De gereformeerde gemeente heeft misschien net nog het eeuwige leven in de prediking, maar letten niet op of hun leden tot bekering komen. Doop door onderdompeling bestaat bij hun niet en de gave ven de HG ook niet. Onze Here Jezus zei toch heel duidelijk: Wie zich bekeert en laat dopen zal behouden zijn. Doen ze dat Otto?

Otto

04-05-2016 05:36
Frits elke kerk doet dat, jullie kunnen wat leren van de gereformeerde gemeente, en anders om zij van jullie. Elke kerk die Jezus predikt is prima bezig. Jou reactie vind ik een beetje arrogant, want je doet net overkomen, dat jullie het hebben, en een ander niet, maar ja dat zijn leden van de pinkstergemeente eigen(niet allemaal hoor) en dat is jammer.

frits

03-05-2016 07:49
De Pinkstergemeente geeft de opdracht van Jezus door.
Eeuwig leven, waterdoop en geestesdoop.