#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Conferentie over christen grootouders

Van 15 tot 17 mei wordt in de Stonebriar Community kerk in Texas de eerste nationale conferentie gehouden over christelijk grootouderschap. De wordt georganiseerd door de Legacy Coalition, een nieuwe bediening die er op is gericht internationaal grootouders te helpen discipelen te maken van hun kleinkinderen.

Larry Fowler is een van de stichters. Hij zegt: “Terwijl meer dan 30 miljoen christelijke grootouders in Amerika een enorme invloed op hun kleinkinderen hebben, wordt de relatie grootouder-kleinkind genegeerd en ondergewaardeerd door kerken en de christelijke gemeenschap in het algemeen. Als Legacy Coalition geloven wij dat het tijd is voor verandering.”
  
Wayne Rice, door velen beschouwd als een van de voormannen op het gebied van de jeugdbediening is conferentie directeur bij Legacy Coalition. "Ik heb in dertig jaar niet één keer over de invloed van grootouders gesproken”, geeft hij toe.
  
Er zijn meer dan dertig sprekers tijdens de conferentie, onder wie Chuck Swindoll, Gary Chapman, Josh McDowell, Michelle Anthony, Tim Kimme en Crawford Loritts. Het is de bedoeling aandacht van voorgangers en geestelijke leiders te vragen voor het onderwerp.

"We willen dat grootouders een nieuwe visie krijgen. Hun wijsheid en levenservaring maakt hen tot natuurlijke beïnvloeders”, zegt Fowler. “Toch wordt dat potentieel aan geestelijke invloed niet erkend in de kerken en de christelijke geloofsgemeenschap. De belemmeringen voor een effectieve relatie tussen een grootouder en een kleinkind worden over het hoofd gezien en niet aan de orde gesteld. Grootouders weten niet welke tools beschikbaar zijn voor hen om te gebruiken met hun kleinkinderen.”


Reageren