#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Megaprediker: ‘Duivel tegen jet van 65 miljoen’

Hoewel formeel gestopt met zijn inzamelingsactie om $ 65 miljoen bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van een privéjet in de duurste klasse, droomt megakerkleider Creflo Dollar nog steeds van dat vliegtuig.

Door Johan Bos

In zijn eigen tv-show vertelde hij dezer dagen dat een welvaartsevangelie, waarvan hij wordt beschuldigd, niet bestaat. Dat er massaal en wereldwijd verzet kwam tegen zijn fondsenwerving voor de aanschaf van een heel kostbaar privé vliegtuig, beschouwt hij blijkbaar als een aanval van de duivel.
Hij verdedigde in een via zijn tv-organisatie uitgezonden massameeting zijn geloof, waarvan de actie een bewijs zou zijn. Hij vertelde dat een gelovige in het Midden-Oosten, van wie een eveneens gelovend familielid was gedood, hem een cheque stuurde voor de aanschaf van het vliegtuig, omdat hij in die regio nodig zou zijn.

‘Droom van auto’
Dollar zegt dat hij het vliegtuig wilde gebruiken voor zijn bediening, gericht op uitbreiding van Gods koninkrijk. Daarvoor moet hij naar zijn zeggen voortdurend naar alle delen van de wereld reizen. "Nu zie je waarom de duivel probeerde zo agressief mijn stem in diskrediet te brengen," zei hij.
Volgens hem kunnen ware gelovigen op water lopen, dus ook een vliegtuig krijgen. Doet de Here Jezus dromen in vervulling gaan. ”Ik zal dromen tot Jezus terugkomt”, zei hij. “Droom over wat je kunt hebben en waarvoor de duivel bang is. Droom van het beste vliegtuig, de beste auto. Jullie zijn kinderen van de almachtige God.”
Volgens hem weten de tegenstanders niet wat hij in zijn bediening allemaal doet en oordelen zij daarom. “Zij weten niet wat wij doen”, zei hij. Dollar ontkent dat het beschouwen van aardse goederen als logisch gevolg van geloof neerkomt op welvaartsevangelie. Dat bestaat volgens hem helemaal niet. Er is alleen een Evangelie van genade en dat houdt nu eenmaal ook aards bezit in, lijkt ongeveer zijn redenering.

Reageren


Eric

02-05-2015 01:59
Als hij ergens nodig is kan hij reizen , per vliegtuig, boot, trein, auto, paard , kameel, ezel , te voet. Niet wachten op een vliegtuig ( hij heeft er al een) maar met bestaande middelen. Of als het zo dringend is eentje huren, maar anders : ticket boeken