#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Brede coalitie achter ‘Loving & Serving Muslims dag’

Op 4 juni organiseren achttien christelijke organisaties voor de vijfde keer een inspiratiedag over de ontmoeting met moslims. Thema van de dag is: Op zoek naar vrijheid. Marco Vos, vertegenwoordiger van Loving & Serving Muslims: “De vrijheid die Jezus biedt, gunnen we ook onze moslimburen. Toch ervaren we vaak zelf niet de innerlijke vrijheid om daarover te vertellen. Met dat spanningsveld gaan we aan de slag.”

In het ochtendprogramma vertellen verschillende sprekers over hun ervaringen en ontmoetingen met moslims in Nederland en islamitische landen. Vervolgens zijn er workshops met onder andere Frequently Asked Questions van moslims over het christelijk geloof, wat kan ik betekenen voor vluchtelingen en een meet & greet met de sprekers. ’s Middags is er een keuze uit diverse activiteiten in de stad waarbij de ontmoeting met moslims centraal staat.

Live ontmoetingen
Marco Vos: “Dagelijks worden we geconfronteerd met beelden van mensen die op zoek zijn naar vrijheid, naar een veilige plek om te leven. Het raakt ons allemaal. Maar vrijheid heeft niet alleen te maken met omstandigheden, ook met innerlijke vrijheid. Jezus heeft gezegd: Ik maak werkelijk vrij. De vrijheid die Jezus biedt, gunnen we ook onze moslimburen.

Tijdens de inspiratiedag gaan we uitgebreid in op de vraag is of we zelf wel de vrijheid ervaren om moslims daar daadwerkelijk over te vertellen. In de praktijk blijken we vaak een duwtje nodig te hebben om over de drempel heen te stappen en de ander in Jezus’ Naam tegemoet te treden.” Mede door live ontmoetingen met moslims te creëren hoopt de organisatie christenen toe te rusten. Afsluitend kunnen bezoekers samen met wijkbewoners genieten van een Arabisch ‘concert of Peace’.

18 organisaties
De initiatiefnemers van de dag zijn: AWZ/Pioneers, ArabVision, CAMA, MissieNederland, Evangelie & Moslims, Frontiers, Gave, Interserve Nederland, Jeugd met een Opdracht, Navigators, Near East Ministry, OMF, Operatie Mobilisatie, People International, Trans World Radio, VPE Zending, WEC, Zakbijbelbond.

Het volledige programma is te vinden op de website van Loving and Serving Muslims.

Enquête:
001-Is de islamitische leer mede schuldig aan de terreuracties?
005-Wordt onze westerse (christelijke) cultuur bedreigd door de vele immigranten?
040: Behoort de islam bij Nederland?


Reageren