#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Uw mening

041 Erdogan, stop onderdrukking van christenen!

De christelijke mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign heeft in één week al bijna 6.000 handtekeningen opgehaald met een petitie tegen de onderdrukking van christenen in Turkije. Aanleiding voor de petitie is de inbeslagname van zes kerken in de zuidoostelijke stad Diyarbakir. Volgens de lokale christenen is deze overheidsmaatregel bedoeld om het christendom in te perken. De petitie, waarin Erdogan wordt opgeroepen om de kerken terug te geven, wordt ondersteund door de ChristenUnie en de SGP.

Onderteken de petitie!

Enquête: 041-Mag Turkije lid worden van de EU?

Foto: president Erdogan voor een foto van de geconfisqueerde kerk in Diyarbakir.

De confiscatie van de kerken en nog 6300 andere gebouwen werd op 25 maart bekend gemaakt door de Turkse president Erdogan. Het gaat onder meer om de Surp Giragos Kerk, de grootste Armeense kerk van het Midden-Oosten, en een 1700 jaar oude Syrisch-orthodoxe Kerk. Volgens Turkije kan het gebied zo beter worden beschermd tegen de oorlog en het geweld tussen het Turkse leger en de Koerdische strijders. Nu de overheid eigenaar is van de gebouwen, kunnen de kerken echter op elk moment gesloten worden.

Herinnering aan genocide
Voor de christelijke gemeenschap is de maatregel bovendien een herinnering aan het begin van de Armeense genocide in 1915, toen eigendommen werden geconfisqueerd en de christelijke Armeniërs onder het voorwendsel van 'veiligheid' werden verhuisd naar andere gebieden. 'Die tijdelijke verhuizing bleek uit te lopen op dodenmarsen en een permanente verdrijving van twee miljoen mensen uit het land van hun voorvaderen', zei onlangs Nora Hovsepian, voorzitter van de westelijke afdeling van het Armenian National Committee of America.

Jubilee Campaign roept in de petitie de Turkse overheid op om internationale verdragen over godsdienstvrijheid te eerbiedigen, zeker nu wellicht de onderhandelingen over EU-lidmaatschap worden hervat. Maar ook EU-leiders mogen hun ogen niet sluiten voor deze overduidelijke schending van fundamentele mensenrechten. In de petitie wordt aangedrongen op teruggave van de kerkgebouwen en bescherming van alle religieuze gemeenschappen in Turkije.

Reageren


Theo Bert

08-05-2016 04:00
Wat Erdogan uitvoert is duidelijk . Hij laat journalisten veroordelen, die bewijzen hebben geleverd van wapentransporten die bestemd waren voor alNusra. . Dat zijn jihadisten, die een terroristische organisatie vormen. Dat was Turks staatsgeheim. De wereld mag niet weten waar Erdogan voor staat. Wat hebben de Turken gedaan op Noord Cyprus? Turkije kiest duidelijk voor de Islam. Islam wil u onderwerpen. De democratie in de iIslam is niet de democratie waar wij voor staan.
Islamitische democratie bestaat niet.De Sharia in de de Koran vormt de wetgeving in de Islam.. Duidelijk is dat Erdogan jihadisten steunt.met wapenleveranties. Toleratie jegens de islam is verraad aan de vrijheid.
jihad is de opdracht in de Koran.
5 mei feest van bevrijding, hoe lang nog???

Otto

07-05-2016 08:08
Agnes jou woorden zijn goed bedoeld, maar wij hebben de antichrist binnen gehaald, want zij wijzen Jezus af, en een ieder die dit doet is de antichrist. Wij als christenen hebben jarenlang weggekeken hoe in de jaren duizenden, en nog eens duizenden christenen vermoord/ vervolgd/in gevangenissen gestopt zijn, en nu nog, en het christelijke westen zwijgt al jaren lang, en ook in de vluchtelingen kampen in Turkije hebben de christenen het bijzonder zwaar, deze broeders, en zusters moeten wij naar ons land toe halen, maar nee hoor nog is de actie lauw. Wij zijn goed voor de moslimvluchteling, maar voor onze eigen geloofsgenoten in de vreemden doen wij niets, en laten wij die gewoon barsten, zoals wij al vele jaren doen. Agnes de moslims hebben hun ogen allang gesloten voor welke religie ook, en in hun landen zal er geen kerk van de grond komen, nee zij vernietigen het christendom, dus enige tolerantie hoef je van hun kant niet te verwachten. De ware christenen gaan een hele moeilijke periode tegemoet, ook vervolging zal gaan plaatsvinden, maar dat is voorzegt in de bijbel. Ik kan niet meegaan met het geloof van moslims in ons land, want ik ga geen verbinding aan met de antichrist, niet dat ik mensen haat,maar alle die Jezus afwijzen, daar ga ik niet mee om zie tweede brief johannes vers 7 t/m 11, en ik vind het jammer, dat moskee's van de grond komen, en kerken dicht gaan. Kom tot inzicht Nedeland, en ga terug naar God van de bijbel, en Jezus zijn zoon, dat is als land onze eeuwige redding!!!

Agnes Nettenbreijer-Curvers

07-05-2016 02:58
Wij eerbiedigen jullie geloof ook, hier in Nederland zijn er moskee's ..
Sluit Uw ogen niet voor andere religie's, en laat de christelijke kerken ook in Uw land in stand..