#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Christenvervolging

Gebed gevraagd voor evangelist in cel Georgië

De internationale organisatie Release International (RI), die opkomt voor verdrukte christenen, heeft gebed gevraagd voor een evangelist uit Azerbaijan die al een jaar in buurland Georgië gevangen zit voor, volgens gelovigen, verzonnen beschuldiging van drugshandel. Als die beschuldiging door de rechter wordt bevestigd, kan het hem een celstraf van veertien jaar kosten.

De evangelist, om veiligheidsredenen ‘Simon’ genoemd (niet zijn echte naam) ontkent iets verkeerds te hebben gedaan. Hij zegt dat mensen kwaad zijn geworden wegens zijn evangelisatiewerk onder moslims. Volgens RI heeft de gevangenschap invloed op zijn gezondheid. Onduidelijk is of de man, na een eventuele in vrijheid stelling, veilig kan terugkeren naar het overwegend islamitisch Azerbaijan.

Officieel is dat land seculier en wordt godsdienst toegestaan, maar in de praktijk worden christenen zo intensief gecontroleerd dat zij in Azerbaijan niet weten wie zij wel en niet kunnen vertrouwen, zegt Open Doors. Door toenemende overheidscontrole is de vervolging van christenen er sinds vorig jaar sterk uitgebreid, zegt de organisatie. “Een ander teken van de druk door de overheid is dat christenen daar het gemakkelijker vinden te evangeliseren in landen als Georgië en Iran dan in hun eigen land.”


Reageren