#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Christenvervolging

Gewelddadige hindoe-actie en kerk verbrand in India

Een Indiase pastor en zijn zeven maanden zwangere vrouw zijn naar verluidt herstellend van een door militante hindoes op hen gepleegde aanval, wegens de weigering van het paar een Hindoe god te aanbidden. Dat meldt christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging.

Pastor Dinbanhu Sameli (30) en zijn vrouw Meena (26) waren er bovendien getuigen van hoe hun kerk in brand werd gestoken door woedende hindoes. Het gebeurde in het onrustige district Bastar in centraal Indiase deelstaat Chhattisgarh. Volgens de organisatie Voice Of the Martyrs Canada (VOMC) hebben twee jonge mannen de pastor in april in zijn woning, dicht bij de kerk, benaderd.

Eerst vroegen zij om gebed. Zij zeiden lid te zijn van een Methodistenkerk in de buurt. Maar later bleken zijn een zwaard bij zich te hebben, dat zij bij de nek van de pastor hielden en eisten dat het paar zou uitroepen: 'Jai Shri Ram', wat betekent: 'Ere voor de god Ram’. Een van de twee vroeg de pastor: “Waar is jouw Jezus?” Dinbanhu heeft naar verluidt geantwoord: "Wij geloven dat Hij bij ons is.”

Toen het paar weigerde te voldoen aan de eis Ram te prijzen en op een Bijbel te stampen, pakten de mannen benzine om vervolgens de kerk in brand te steken. Ook werden de muziekinstrumenten van de gemeente vernield. “Toen het zwaard op de schouder van pastor Dinbanhu was geplaatst, voelde hij angst in zijn hart, maar hij bad God hem te redden”, meldt de organisatie. Terwijl de kerk brandde deed het paar aangifte bij de politie. Volgens christenen zijn er verscheidene antichristelijke incidenten geweest door hindoe fundamentalisten.


Reageren