#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Binnenland

Nominatietraject Zilveren Duif Awards gestart

Dit jaar zullen op 17 november voor de vijfde maal de Zilveren Duif Awards uitgereikt worden; de onderscheidingen voor christelijke muziek. De uitreiking in de Basiliek in Veenendaal zal onderdeel uitmaken van de Maand van de Christelijke Muziek. De inschrijfprocedure voor het nominatietraject is met ingang van heden gestart, samen met het lanceren van de vernieuwde site www.zilverenduif.nl.

De Zilveren Duif Award is een echte vakprijs en belicht de diversiteit en kwaliteit van christelijke muziek. Ze doet dat met ingang van dit jaar ook als onderdeel van de Maand van de Christelijke Muziek. Gedurende de maand november zullen media, retail en overige belanghebbende organisaties op diverse manieren christelijke muziek in de schijnwerpers zetten.

Tijdens de speciale gala avond, op 17 november, zullen de Zilveren Duif Awards weer uitgereikt worden en zullen diverse artiesten live van zich laten horen. De vakjury bestaat dit jaar uit André Rouvoet (voorzitter), Irene Klein-Haneveld, Peter Grasmeijer en Henk van Steeg.

Met onmiddellijke ingang kunnen albums en liedjes van artiesten, groepen en koren aangeleverd worden ter nominatie. Men hoeft hiervoor niet verplicht aangesloten zijn bij een platenmaatschappij. Een speciale commissie selecteert de genomineerden per categorie, waarna de jury en een selecte groep vakmensen een winnaar kiest.

De categorieën van de Zilveren Duif Awards 2016 zijn:
Beste Album
Beste Album Internationaal
Beste Album Kindermuziek
Beste Album Bands & (gospel)groepen
Beste Album Instrumentaal
Beste Album Koren
Beste Album Klassiek
Beste Album Cross-cultureel


Reageren