#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Buitenland

Abedini’s vrouw blijft bidden voor herstel huwelijk

Hoewel volgens haar de vooruitzichten voor herstel van haar huwelijk er niet goed uit zien, blijft Naghmeh Abedini, echtgenote van de uit gevangenschap in Iran bevrijde pastor Saeed Abedini, daarop hopen en er voor bidden, liet zij weten. Zij voerde toen haar man in Iran, waar hij vandaan komt, in een cel zat wereldwijd actie voor hem, maar zei laten dat hij haar in het huwelijk lichamelijk en psychisch had misbruikt. “Ik hou van Saeed en van ons gezin en bidt voor genezing en herstel. De situatie is nu niet veelbelovend, maar ik heb mijn gebed niet opgegeven“, schreef Naghmeh op Facebook.

In maart weigerde Saeed volgens haar samen in huwelijkstherapie te gaan. Dat doet hij nu nog steeds, zegt ze. “Als het misbruik eenmaal is aangepakt, open dat de weg voor counseling over meer algemene huwelijkszaken.” Zij herhaalde haar man meer lief te hebben dan enig ander menselijk wezen in haar leven, maar blijft erbij dat het misbruik moet worden aangepakt. De liefde en passie die zijn toonde in de campagne voor zijn vrijlating en terugkeer naar Amerika is niet veranderd, maar dat heeft niets te maken met de gebedsstrijd op haar knieën, laat zij weten.

Saeed Abedini zat in Iran, waar hij onder meer hielp bij het opzetten van christelijke weeshuizen, drie en een half jaar vast wegens zijn christelijke geloof. Onder meer sprak zij de VN toe. Hij keerde terug naar zijn gezin in de stad Boise in Idaho, maar zijn vrouw eiste daarna in een proces een soort scheiding tussen tafel en bed. Over de aard van het misbruik zijn geen details gemeld en het wordt door Saeed ontkend. “Veel van wat zij zegt, is niet waar”, verzuchtte hij op facebook.”Maar ik geloof dat we aan onze relatie privé moeten werken en niet via sociale media.” Hij voegde er overigens steeds aan toe heel dankbaar te zijn voor alles wat zijn echtgenote deed om hem vrij te krijgen. “Naghmeh is een heldin geweest voor mij en leed ontzettend onder het feit dat ik 7.000 mijl van haar was verwijderd en zij alleen ouder was van onze dierbare twee kinderen, terwijl zij voortdurend reisde en een campagne voor mij voerde. Ik zal haar altijd liefhebben wegens haar toewijding.”


Reageren