#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Politiek

Kwart van alle zwangerschappen eindigt in abortus

Het aantal abortussen dat ieder jaar wereldwijd wordt uitgevoerd, is opgelopen tot 56 miljoen. Een kwart van alle zwangerschappen eindigt tegenwoordig met een abortus, meldden onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Amerikaanse Guttmacher Instituut.  

Klik hier om het artikel in TROUW te lezen.

Foto: Stichting Schreeuw om Leven demonstreerde in 2009 tegen abortus met plastic modellen van ongeboren baby's van tien weken.

Carla Dik-Faber (ChristenUnie): "Dat een op de vier van alle zwangerschappen wereldwijd wordt afgebroken, vind ik onvoorstelbaar en pijnlijk. Dat het aantal vrouwen dat een abortus ondergaat in West-Europa toeneemt, terwijl het in de rest van de ontwikkelde wereld afneemt, geeft aan hoe belangrijk het is dat er juist ook in Nederland aandacht voor blijft voor vrouwen die onbedoeld zwanger zijn. Zij hebben goede, neutrale informatie nodig, een arts die naar hen luistert en counseling van bijvoorbeeld Siriz. Dat onder Oost-Europese immigranten in West-Europa het aantal zwangerschapsafbrekingen extra hoog lijkt, geeft aan dat ook gerichte voorlichting voor en tijdens een zwangerschap nodig blijft."

Kees van der Staaij (SGP): "Ik vind het ronduit schokkend dat een kwart van alle zwangerschappen wereldwijd eindigt in een abortus. Er is veel meer inzet nodig voor een betere bescherming van het ongeboren leven, ondersteuning van vrouwen die ongewenst zwanger zijn en het aanbieden van alternatieven voor abortus.'


Reageren