#Tb 15 euro gift
Enquête: 136-Bent u een internetjunkie? Ja Nee

Uw mening

009 Stop betalingen aan (Palestijnse) terroristen

Een groot deel van de Tweede Kamer wil dat Nederland en de Europese Unie niet langer meebetalen aan fondsen waarmee de Palestijnse Autoriteit salarisbetalingen aan Palestijnse terroristen doet. In een onlangs verschenen bericht zegt de Palestijnse leider Abbas zelf dat deze betalingen nog steeds worden gedaan. De ChristenUnie wil dat het kabinet zich er voor inzet om de vier miljoen euro per jaar waar het om gaat, in te houden op de donaties aan de Palestijnse Autoriteit. De ChristenUnie heeft hier samen met CDA, PVV, SGP en D66 vragen over gesteld.

Joel Voordewind (ChristenUnie): "Nog steeds wordt Europees en Nederlands geld gebruikt voor salarisbetalingen aan terroristen in Israëlische gevangenissen. Eerder is afgesproken dat de Palestijnse Autoriteit – waarvan de inkomsten grotendeels uit donaties van EU-lidstaten bestaat – hiermee zou stoppen. Nu keert de Palestijnse Autoriteit het geld echter uit aan de PLO, die de salarissen alsnog betaalt. Daarmee leidt de Palestijnse Autoriteit de EU en Nederland om de tuin en worden terroristen alsnog met Europees geld beloond voor het maken van onschuldige slachtoffers. Minister Koenders moet ingrijpen en het deel dat nu wordt gebruikt voor deze perverse beloning aan terroristen – € 4 miljoen per jaar – van onze bijdrage inhouden."

Enquête:
009- Israël moet een Palestijnse Staat toestaan.
010-De Palestijnen moeten de Staat Israël erkennen.

Reageren


Theo

17-05-2016 12:05
Natuurlijk moeten Alle betalingen aan de Palestijnen worden gestopt . Het is een schandaal dat Nederland ook maar een cent betaald aan een partij die het in haar vaandel heeft staan Israel van de kaart te vegen !

Herman Degenhart

17-05-2016 10:50
Ik denk niet dat inhouding van vier miljoen helpt. Salarisbetalingen worden door zowel de PA als de PLO als prioriteit gezien. Dus bij vermindering van de donatie, zal een ander deel van deze donatie voor deze salarisbetalingen worden gebruikt. Beter is het helemaal te stoppen met deze donaties.