#Tb 15 euro gift
Enquête: 118-Moeten christenen Joodse feesten vieren? Ja Nee

Uw mening

011 Hillary Clinton tegen boycott Israël

Hillary Clinton, die campagne voert om president van Amerika te worden, zegt tegenstander van een boycott en andere sancties voor Israël te zijn. Zij schreef dat aan voorzitter David Sherman van het Israël Actie Netwerk, en vice voorzitter Susan K. Stern van de Joodse Federatie van Noord Amerika.

Enquête:
011-Zou u op Hillary Clinton stemmen?
012-Zou u op Bernie Sanders stemmen?
014-Zou u op Donald Trump stemmen?

 “Ik geloof dat we met een boycott en sancties Israël proberen te straffen en te dicteren hoe Israëli’s en Palestijnen de belangrijkste aspecten van hun conflict moeten oplossen”, zegt ze. “Dat is niet de weg naar vrede.” Haar leven lang behoort zij al tot de Methodisten Kerk. Eerder dit jaar sprak zij zich in een toespraak uit tegen de organisatie die actie voert voor de boycott en het niet langer investeren in Israël.

Stern en Sherman hadden in een gezamenlijke brief gezegd dat de steun van Clinton nodig is en te hopen dat zij zich krachtig tegen de beweging blijft uitspreken. In een schriftelijke reactie daarop vertelde ze dat ze met haar man Bill meer dan drie decennia geleden de eerste trip naar Israël maakte, door de straten van Jeruzalem liepen en van dat land is gaan houden. “Israël werd een bijzondere plek voor ons en ik ben blij veel gelegenheden te hebben gekregen om er terug te keren en dat ik er in de loop der jaren veel vrienden kreeg.” Ook herinnerde zij er aan tegen tientallen anti-Israël resoluties in de UN te hebben gestemd, evenals in tal van andere internationale organisaties. Israël is volgens haar een democratie in een regio waar autocratie heerst.

Reageren


Herman Degenhart

19-05-2016 11:54
Dat mevrouw Clinton (zouden zij en haar man nog wel als gehuwd stel samenleven?) tegen de boycot van Israëlische producten is, is mooi. Maar dat maakt haar nog niet geschikt voor het presidentschap van de VS. Toegegeven, slechter dan Obama kan het niet. Clinton was al eens minister in zijn kabinet. Dat heeft ze opgegeven omdat ze het fysiek niet meer aankon. Het werd haar lichamelijk teveel. Het presidentschap is nog een zwaardere functie dan minister. Als ze het ministerschap al niet aankon, dan zal ze het presidentschap zeker niet aankunnen. Dat is ook beter zo, want vrouwen horen niet in dit soort functies te worden benoemd.

baruch

19-05-2016 09:50
Dit voorbeeld zouden alle christelijke leiders moeten volgen. Daarbij delen die in de Bijbel beschrijven aan wie God het beloofde land gegeven heeft en het recht op het wonen in het land daarbij moeten citeren. Daar aan toevoegend dat Gods Woord betreffende dit recht de waarheid en alle mensenwoord wat daar van afwijkt leugenachtig is.
Ismael zal niet erven in Izak zal het zaad genoemd worden. Genesis 21:12 Maar God zeide tot Abraham: Laat het niet kwaad zijn in uw ogen, over den jongen, en over uw dienstmaagd; al wat Sara tot u zal zeggen, hoor naar haar stem; want in Izak zal uw zaad genoemd worden.