#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Zending

Radio veiligst in Noord-Korea voor Bijbel horen

Terwijl Hae-Won haar ene oor spitst, klinkt in het andere nog steeds zacht de stem die uit de Bijbel voorleest. Gelukkig, het geluid buiten is weg. Snel richt ze zich weer op het radioprogramma…

Voor christenen in Noord-Korea is luisteren naar de radio de veiligste manier om van het Woord van God te horen. Dat zegt directeur Bernard Oosterhoff van Trans World Radio (TWR) in Nederland. Hij meldt dat in het diepste geheim duizenden christenen in Noord-Korea dagelijks afstemmen op de christelijke zender. Het is er verboden bijbelstudie-materiaal of christelijke muziek te bezitten. Wie een Bijbel heeft, riskeert zelfs de doodstraf.

“Ondanks de zware christenvervolging zijn steeds meer Noord-Koreanen nieuwsgierig naar het Evangelie”, laat Oosterhoff weten. De radioprogramma’s in hun land zijn dus van groot belang, zodat hij dringend financiële steun vraagt voor uitbreiding van het aantal programma’s.

Volgens de TWR-partner in Korea zijn weinig volken zo betrokken bij de vervolgde christenen van Noord-Korea als de Nederlanders.


Reageren