#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Uw mening

022 Prediker megakerk had relaties met veel vrouwen

De van oorsprong Nigeriaanse prediker Sunday Adelaja, stichter en voorganger van een megakerk in de Oekraïense hoofdstad Kiev, ligt al maanden onder vuur wegens tientallen buitenechtelijke seksuele relaties. Hij heeft die inmiddels toegegeven, maar ziet geen aanleiding om op te stappen. Zijn ‘Ambassade van het Gezegend Koninkrijk van God voor alle natiën’ heeft 25.000 leden en telt wereldwijd ongeveer 700 dochtergemeenten, meldt Christian Post.

Enquête: 022-Predikanten die in de fout gaan mogen nooit meer voorgaan!

Op de website van de kerk staat hij afgebeeld met talrijke geestelijke en wereldleiders, onder wie Bill Clinton. Ook de voormalige burgemeester van Kiev, Leonid Chernoversky, was een trouwe bezoeker van zijn diensten.
De oudsten daarvan hebben zich over de zaak gebogen, maar zien kennelijk geen reden om hem af te zetten, nu hij zijn affaires heeft beleden. Maar de kerk worstelt wel met de vraag hoe de voorganger, die liet weten jarenlang ‘in zonde’ te hebben geleefd en relaties met 30 en misschien meer vrouwen te hebben gehad, bij herstel is te helpen.

Volgens de zich als zijn geestelijke vader beschouwende en zich apostel noemende Ulysses Tuff in Georgië, die daar een geloofsgemeenschap leidt, moet Adelaja zich van elke bediening onthouden tot hij is hersteld. Maar volgens een inmiddels afgetreden pastor van de kerk wil hij niet worden geholpen.

Tuff sprak met heel veel vrouwen, zowel getrouwde als ongetrouwde, die slachtoffer van de praktijken van hun voorganger waren geworden. Volgens Tuff is psychische hulp noodzakelijk. Hij heeft, liet hij weten, tegen Adelaja gezegd dat die heeft gezondigd tegen God, Diens Woord overtreden ter wille van eigen lusten, gezondigd tegen de plaatselijke gemeente, het lichaam van Christus, zijn vrouw en kinderen, tegen getrouwde en ongetrouwde vrouwen en ten slotte ook tegenover zijn geestelijke vader. “Maar volgens mij ziet hij de ernst van wat hij heeft gedaan niet in”, zegt Tuff.

Reageren


fokko

14-07-2016 12:49
waarom zou hij aftreden met 25000 man tellende gemeenteleden heeft hij toch een riant inkomen niet dan?
Alleen God kan zijn hart bewerken niet de mens, een krachtig gebed van een rechtvaardige vermag veel.