#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Boek-muziek-film

Nieuwe Testament in gewone taal voor lage prijs

Het Nederlands Bijbel Genootschap (NBG) brengt het complete Nieuwe Testament in gewone taal uit voor maar € 3,50.

‘We willen dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met de Bijbel,’ licht Stefan van Dijk, hoofd Uitgeven bij het NBG, toe. ‘Daarom brengen we een goedkope editie van deze veel gevraagde bijbelvertaling uit. Het boekje is compact en daarmee goed bruikbaar als give-away, maar bijvoorbeeld ook om mee te nemen als je op reis gaat.’

Eerder heeft het Nederlands Bijbelgenootschap al losse, goedkope evangeliën van de Bijbel in Gewone Taal uitgebracht. Stefan van Dijk: ‘Afgelopen jaar zijn er maar liefst 250.000 van die evangelieboekjes tegen de kostprijs bij ons besteld. Zo kwamen we op het idee om het hele Nieuwe Testament uit te brengen voor weinig.’

Korting bij grotere oplage
In de christelijke boekhandel en op de website van het Nederlands Bijbelgenootschap kunnen de boekjes besteld worden voor € 3,50 per stuk. Bij een grotere bestelling voor scholen of kerken krijg je exclusief op de website van het NBG aanzienlijke korting: 100 exemplaren zijn bijvoorbeeld te bestellen voor slechts € 150,-.

Duidelijkste bijbel van Nederland
De Bijbel in Gewone Taal is toegankelijk en makkelijk leesbaar. Daarmee is het de duidelijkste Bijbel van Nederland. Het is een vertaling uit de bronteksten, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap en verschenen in oktober 2014.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem

Reageren


05-06-2016 06:26
Men is tegenwoordig zo wijs met alles, hun taal is doorspekt met Engels, maar de Bijbel lezen is wel heel moeilijk voor de tegenwoordige wijsneuzen.Vroeger waren de mensen niet zo onderlegd maar begrepen wel wat er in de Bijbel stond.

Otto

27-05-2016 05:56
Ik persoonlijk ben weer de staten bijbel gaan lezen. Persoonlijk vind ik dat er zoveel verwatert in de steeds weer nieuwe vertalingen, dus heb ik gekozen om weer de oude vertrouwde staten bijbel te gaan lezen.