#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Arie Boomsma: ‘EO zat vol regeltjes’

Zijn tijd bij de EO, waar hij onder meer de door velen omstreden programmaserie ’40 dagen zonder seks’ maakte, was voor Arie Boomsma de moeilijkste als het om geloof gaat. De zoon van ds. Pieter Boomsma (ooit directeur van Youth for Christ en voorzitter van de gereformeerde synode) zegt dat in een interview in damesblad Margriet.

Arie Boomsma werd naar zijn zeggen bij de EO zo veel geconfronteerd met ‘discussie, claims en regeltjes’ dat hij het lastig vond vast te houden aan ‘het mooie van het geloof’. De daarna naar de KRO vertrokken sportfanaat (‘sport is een essentieel deel van mijn leven’), die een fitnessbedrijf in Amsterdam heeft, werkte ook bij commerciële omroepen, was fotomodel en is intensief met zijn overigens royaal met tatoes versierde lichaam bezig. Hij schreef ook het boek ‘Beweeg’, na een eerdere roman over een prediker die massa’s trekt en affaires met tal van vrouwen heeft. De 42-jarige presentator kent, na eerdere relaties, sinds twee jaar Romy van 24, met wie hij onlangs trouwde en de dochter Bobby Jo heeft.

Toen hij weg ging bij de EO lag hij min of meer het geloof overhoop. “Lange tijd wilde ik in interviews niet meer over religie praten. Nu is het geloof weer levend voor me en is de behoefte om me erover uit te spreken ook terug.”
In de kern is geloof waardevol, vindt hij. Zijn vrouw gelooft overigens niets en daar heeft hij geen probleem mee, zegt hij, mits er maar wederzijds respect is. “Ze gaat af en toe mee naar de kerk, maar dat betekent niet echt iets voor haar.”
Hij wil zijn dochter later ook wel meenemen, maar die mag ook naar de synagoge en moskee. “Omdat ik het naar Bobby Jo niet eerlijk vind haar alleen te laten zien welk geloof ik heb aangenomen. Ik vind het christendom een hoopvolle religie en hecht daar waarde aan, maar vind die openheid naar andersdenkenden belangrijk.”

De enige Bijbelse opdracht is volgens hem de wereld met liefde tegemoet te treden. Maar volgens hem doen ook veel christenen dat niet. “Voor mij is geloof een leidraad, met al mijn vragen en twijfels. Er zijn genoeg dagen dat ik denk: waarom houd ik eigenlijk hieraan vast? Maar meestal vind ik het aannemelijker dat er een god aan het begin van de evolutie staat. Een eventuele oerknal sluit God voor mij niet uit. God en evolutie bestaan naast elkaar.”

Reageren


Brigitte

27-04-2018 11:54
Als je de genadevolle en onbeperkte liefde van God hebt ervaren klim je niet meer in die boom van goed en kwaad. Dan wijs je niet met je vinger naar iemand anders. Dan is er alleen nog maar liefde. God wil dat we in relatie met Hem leven. Meer dan braaf deelnemer zijn van christelijke activiteiten en vervolgens vergeten wie we zijn. Identiteit raak je door religie kwijt. Geloof hoop en liefde dat is iets puurs. God wil ons hart. Niet onze performance. Zodra je weet wie je bent stop je met oordelen. Het enige waar het om draait is dat je in liefde en relatie leeft.#followerofJesus

Eric

25-05-2016 04:58
Victor Frankenstein schiep een monster, dat uit allerlei onderdelen van verschillende lijken bestond. Hij bracht dit monster tot leven…
Arie Boomsma heeft een Frankenstein monster geschapen en hij heeft het de naam “geloof” gegeven. Dit monster wordt tot leven gewekt als er genoeg mensen zijn die er in geloven.

Dit geloofsmonster heeft nog geen aanhangers op de site van Uitdaging, maar wie weet...

frits

24-05-2016 09:47
Er is op Arie Boomsma bijzonder veel aan te merken.
Hij trouwt met een vrouw die niet geloofd. Dus ongelijk span. Kiest rare onderwerpen voor TV-werk bij de EO. Nu dus commentaar op de regeltjes van de EO. Lekker achteraf. Is nu weer bezig met geloof. Is zeer bezig met eigen lijf. Hieruit komt een beeld van Arie die past bij een werelds gezindheid. Waar is de rust in je lijf Arie? God vraagt aan jou Arie, totale overgave. Dat moet je doen man.

Theo

24-05-2016 07:40
Dit interview is verbijsterend ! Arie Boomsma zegt dat hij geloof heeft . In wezen is het zo : hij gelooft het wel en alle ( geloofs) wegen leiden naar Rome ( de hemel ??) . Dit (agnostische ) geloof van hem is typisch iets van deze tijd . Hij is volledig klaar voor de ONE World RELIGION en velen zullen hem volgen . Lord have mercy!

Herman

24-05-2016 03:51
Mooie conclusie!
Als God en evolutie naast elkaar bestaan, zijn er dus twee goden!
Kies dan heden wie gij dienen wilt zou ik zo zeggen ....