#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Uw mening

014 Evangelische leiders VS praten met Trump

Amerikaanse evangelische leiders hebben op 21 juni in New York een ontmoeting met de Republikeinse president kandidaat Donald Trump. Het is niet de bedoeling dat hij daar een toespraak houdt, maar vragen beantwoord. Dat meldt Fox News.

Uw mening: 014-Zou u op Donald Trump stemmen?

De bijeenkomst, waar ruim 500 geestelijke leiders uit heel de US worden verwacht, is georganiseerd door vertegenwoordigers van diverse organisaties en denominaties. Op het kerkelijke erf in Amerika beschouwt men de meeting als cruciaal voor het vergaderen van steun in de conservatieve hoek. Een van degenen die achter de uitnodiging staat is voorzitter Tony Perkins van de Family Research Council (Raad voor Gezins Onderzoek). “Ons doel is een bijeenkomst te hebben die kan leiden tot een beter begrip van wat Trump het land heeft te bieden”, zegt hij. Ook voorzitter Ronnie Floyd van de Southern Baptist Convention komt er heen. Verder hebben zich tal van voorgangers van megakerken gemeld, onder wie Jack Graham en Ed Young. Andere namen die worden genoemd zijn: James Dobson, Ralph Reed, Penny Nance, Bob McEwen en Tim Wildmon van de American Family Association.

Perkins zegt een kandidaat te willen steunen die helpt bij een omkeer in het land, maar er nog niet zeker van te zijn dat Trump daarvoor de juiste kandidaat is. Overigens is de bijeenkomst niet gericht op instemming van de verzamelde geestelijke leiders, maar voor hun beeldvorming over Trump, zodat de deelnemers beter een besluit kunnen nemen omtrent wat hen te doen staat bij de verkiezingen. Een deel ban de christelijke leiders heeft er bij gelovigen op aangedrongen niet te kiezen. Daar is Perkins bezorgd over.
 
In het bijzonder willen de leiders horen wat Trumps plannen zijn met de kandidaten voor de Hoge Raad (Supreme Court) van de VS. Ook willen zij van hem horen hoe hij denkt over religieuze vrijheid, pro-life onderwerpen en mogelijke benoemingen van vice presidenten.

Reageren


Eric

25-05-2016 04:38
Vreemd!
Wordt Trump niet beoordeeld op Bijbelse criteria?