#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Twijfel over gered Boko Haram meisje

Het leger van Nigeria zegt twee van de honderden christelijke schoolmeisjes te hebben gered die werden ontvoerd door de terreurbeweging Boko Haram. Overigens hebben ouders twijfels uitgesproken over de identiteit van een van de twee. Volgens de militairen werd Serah Luka gevonden, twee dagen na de redding van de nu 19-jarige Amina Ali Nkeki (foto), het eerste van de ontvoerde meisjes dat levend terug is gevonden. Amina Ali werd tijdens haar gevangenschap zwanger.

Luka is de dochter van een pastor en krijgt nu een medische behandeling. In april 2014 werden 276 meisjes van een middelbare school in het noordwesten van Nigeria ontvoerd door militante moslims. Van hen zagen er 57 kans te vluchten. Naar buiten gebrachte videobeelden toonden later 130 meisjes die de Koran reciteerden. Hoewel het leger ervan overtuigd zegt te zijn dat de twee meisjes tot de groep behoorden, hebben ouders en een voor de terugkeer actie voerende organisatie twijfels wat dat betreft over het tweede meisje uitgesproken. Volgens Yakubu Nkeki van de organisatie die strijdt voor terugkeer van de meisjes staan er vier predikanten op de lijst van ouders en heeft geen van hen de achternaam Luka.

Serah Luka hoorde tot de 97 vrouwen en kinderen die vorige week werden gered in het district Damboa in de noordwestelijke staat Borno, zegt het leger. Overigens gaan de ontsnapte meisjes een moeilijke toekomst tegemoet, vrezen hulpverleners. Sommigen zijn zwanger en alleen al het feit dat zij met Boko Haram in verband worden gebracht, maakt hen tot outcast in de samenleving.

Foto: President Buhari (2e van rechts) ontvangt Amina Ali en haar dochtertje in zijn amtswoning in Abuja.


Reageren