#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Uw mening

053 ‘Veel christenen kennen popsongs beter dan Bijbel’

Veel jonge christenen hebben weinig Schriftkennis en weten nauwelijks welke boeken er in Gods woord staan, maar kennen wel vrijwel elk woord van de laatste tophits. Dat zegt auteur en evangelist Landon Schott, die samen met zijn vrouw een online netwerk voor jongeren runt en ook christelijke jeugdleiders helpt.

Uw mening: 053-Is het luisteren naar popmuziek af te raden?

Voor hem is het de vraag of jonge gelovigen zich wel intensief met de popwereld bezig moeten houden en popsterren bewonderen, wier songs vaak nogal haaks op de boodschap van de Bijbel staan. De vraag of christenen naar seculiere muziek moeten kunnen luisteren, beantwoordt hij met de woorden: “De strijd tussen de Geest en het vlees wordt gewonnen door wat je het meeste voedt.”

Jongeren in de kerk omarmen wereldse muziek steeds meer, denkt Schott, die daarover in zijn onlangs verschenen boek ‘Jezebel: The Witch is Back’ schreef. Hij zegt niet tot de predikers te horen die iedere popzanger de duivel of de antichrist noemen en voegt er aan toe dat decennia lang dominees muzikanten tot het kwaad hebben verklaard. Dat lot trof Elvis, Madonna en Lady Gaga. Maar voor hen allen heeft God zijn Zoon gegeven, zegt Schott.

Dat neemt volgens hem niet weg dat zij worden gebruikt door de duivel door het zingen van dingen die het leven van miljoenen hebben verwoest. En het doet hem pijn dat sommige christenen dergelijke muziek steunen, via social media laten weten hoezeer zij ervan houden en concerten van de sterren die het zingen bezoeken. Vaak onder de noemer dat zij die artiesten de liefde van God willen tonen. Prima dat te willen, maar niet ten koste van de waarheid, zegt Schott. “Aan liefde zitten twee kanten: genade en waarheid.”

Het wordt intussen moeilijk teenagers te vertellen dat zij beter niet naar bepaalde muziek kunnen luisteren als hun favoriete predikers online de popsterren promoten en naar hun concerten gaan, zegt hij.

Niet alle muziek is slecht voor christenen, voegt hij er aan toe. Maar men moet wel bedenken dat alle niet Christocentrische muziek seculier is. Het gaat in feite niet om christelijke versus seculiere muziek, maar om het aanbidden van wereldse muziek, die in strijd is met Gods boodschap. “Muziek die seks buiten het huwelijk, homoseksualiteit, immoraliteit, scheldwoorden, najagen van hebzucht en geld en een wereldse leefstijl promoot is werelds. Die muziek heeft een anti-Christus agenda en gaat in tegen de heiligheid van God en de beweging van Zijn Heilige Geest.”

Als een popster of iemand anders werkelijk de Here Jezus aanvaardt, zal dat tot een verandering in hun leven en muziek leiden. Iedereen die Jezus ontmoet, verandert voor de glorie van God. De Here Jezus omarmde nooit een onrechtvaardige gewoonte. Hij zei ‘zondig niet meer’ tegen degenen die hij lief had.”

Reageren


denis

26-05-2016 10:47
dat de jeugd de bijbel niet kent komt niet door popmuziek maar gewoon omdat het hun interesse niet heeft en het niet meer onderwezen krijgen