#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Uw mening

001 Vrouw aangerand door moslims wegens relatie zoon

De Egyptische politie heeft zes mannen aangehouden die ervan worden verdacht een 70-jarige christen vrouw te hebben aangerand. Een gewapende bende moslims kleedde haar uit en paradeerden naakt met haar door de straten, waarbij zij ook zeven huizen van christenen plunderden en in brand staken. Veiligheidsfunctionarissen en kerkleiders bevestigen dat.

Uw mening: 001-Is de islamitische leer mede schuldig aan terreuracties?

Het geweld begon op 20 mei, in het dorp Karma, ten zuiden van Caïro, na publieke beschuldigingen dat de zoon van de vrouw een relatie had met een moslim vrouw, een taboe in het conservatieve Egypte, zegt de plaatselijke Koptische Kerk.

De Koptische bisschop Anba Makarios (foto) van het bisdom Minya zegt dat ongeveer driehonderd gewapende mannen begonnen christenen in het dorp aan te vallen. De materiële schade wordt op $40,000 geraamd. Volgens hem werd de vrouw uit haar huis gesleept door de aanvallers, geslagen, verkracht en uitgekleed en gedwongen door de straten te lopen, terwijl de mannen riepen: ‘Allahu Akbar’ (Allah is groot). De vrouw is naar verluidt pas vijf dagen later naar de politie gegaan, omdat zij het moeilijk vond de vernedering te slikken. De politie denkt dat de nu aangehouden zes mannen aan het geweld hebben deelgenomen, maar er worden nog tientallen andere verdachten gezocht.

Volgens president Abdel-Fattah el-Sissi moeten de daders volledig verantwoordelijk voor hun gedrag worden gehouden. Hij heeft militairen een maand de tijd gegeven om de door het geweld veroorzaakte schade (kosteloos voor de eigenaren) te herstellen.

Het vooraanstaande islamitische instituut Al-Azhar heeft de aanvallen veroordeeld. Activisten op het gebied van de mensenrechten blijven bezorgd over de situatie voor christenen in het land.


Reageren