#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Chinese zendeling ontvoerd in Noord-Korea

Het Noord Koreaanse regime zit volgens christenen achter de ontvoering van de Chinese zendeling Kim WonHo, die intensieve contacten onderhoudt met de verdrukte, maar bloeiende ondergrondse kerk in het land. Dat zegt de Amerikaanse stichting Defense Forum (DFF), die opkomt voor de rechten van slachtoffers van hun overtuiging, meldt christelijk persbureau BosNewsLife, partner van Uitdaging.

Voorzitter Suzanne Scholte van de stichting zegt ervan overtuigd te zijn dat de ontvoering in hoofdstad Pyongyang op last van het nationale regime en niet op die van regionale autoriteiten in het grensgebied (tussen China en Noord-Korea) plaats vond.

DFF organiseerde een hoorzittingen voor het congres in de VS in 1999 en 2011 over de strafkampen voor politieke gevangenen. De stichting probeert uit te zoeken waar de zendeling zich nu bevindt en onder welke omstandigheden. Volgens Scholte is hij in Pyongyang. “Het regime ziet hem duidelijk als een bedreiging, wegens zijn verlangen in contact te staan met de ondergrondse kerk in Noord Korea.”

De Zuid-Koreaanse christelijke zendingsorganisatie Serving Life International (SLI), waarvoor hij werkt, vertelde BosNewsLife eerder dat hij in maart verdween na China te zijn binnen gegaan om nieuwe kanalen naar de ondergrondse kerk te openen.

Kim WonHo ontsnapte in 2007 uit Noord-Korea en kwam in 2008 naar Zuid-Korea. In 2009 kwam hij tot geloof en in 2011 werd hij gedoopt. Volgens de organisatie waarvoor hij nu werkt, is hij trouwe volgeling van Christus. Hij heeft een dochter en een kleindochter die bij hem wonen in Zuid-Korea, maar zijn vrouw en zoon leven nog steeds in de noordelijke, communistische staat, melden christen vrienden.

Scholte vertelde christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging, dat de ontvoering er opnieuw van getuigt dat het regime van de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un (foto) beangstigend is voor christenen. Zij vraagt om gebed voor de Kerk in Noord Korea en degenen die ondanks ernstig gevaar het Evangelie prediken.

Onder Kim's leiding zijn tal van christenen geëxecuteerd en minstens 100.000 van hen in concentratiekampen gezet. De meesten, wordt gezegd, omdat zij weigeren de ‘religie’ van Kim Il-Sung aan te nemenen hem als een soort godheid te aanbidden. Op de ranglijst over christenvervolging van Open Doors staat Noord-Korea bovenaan.


Reageren